fbpx
2.7 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

Cantinele, la… control

De peste o săptămână s-au reluat cursurile la școli generale, grădinițe și licee. Cu ghiozdănelul în spinare sau doar cu un caiet ascuns la spate, cu uniformă acolo unde este cazul sau doar cu țoalele obișnuite, cu freze fistichii ori tunși regulamentar, copiii pornesc în fiecare dimineață spre școală.

Un pupic pe frunte la plecare, tradiționalul sandwich în ghiozdan sau ceva mărunt în portofel pentru pachet, fiecare pleacă în drumul său. Pentru unii însă, ziua nu se termină cu masa de prânz servită acasă, în familie. E vorba de copii de la grădinițele cu program prelungit, de cei de la after school ori de cei ce sunt cazați în internatele școlilor pe care le urmează.

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin derulează în această perioadă controale în toate aceste unități de alimentație publică, menit să preîntâmpine abaterile care ar cauza probleme celor ce servesc masa.

„Inspectorii DSVSA derulează până în 20 octombrie o amplă campanie de control ce vizează respectarea cerințelor de siguranță a alimentelor și de igienă a spațiilor, a facilităților și spațiilor pentru prepararea și servirea mesei. Acestea se vor desfășura în incinta creșelor, grădinițelor, școlilor, a unităților care funcționează în regim de after school, semi-internat sau internat. Va fi controlat tot ce ține de siguranța alimentelor în regim preșcolar și școlar.

Aceste controale vor viza cerințele referitoare la construcție, dotarea cu facilități și echipamente a blocurilor alimentare și cantinelor, condițiile de igienă și întreținere a spațiilor de depozitare a alimentelor, a echipamentelor de protecție și de lucru. Vor fi verificați, de asemenea, furnizorii de alimente acceptați“, a precizat dr. Pavel Borchescu, directorul DSVSA Caraș-Severin.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei