fbpx
2.7 C
Reșița
sâmbătă, 09 decembrie 23

De la dreapta, la stânga! Mihaela, dragostea Lăpușnicului, încinge spiritele în Banatul de Munte!

O floare pe nume Mihaela și doi grădinari, astfel s-ar putea traduce povestea noastră de la Reșița, dintr-o zi însorită de septembrie ce nu prevestea nimic spectaculos.

Mai pe românește… un primar de Lăpușnicu Mare – Mihaela Drăgilă și un lider de partid – Ionuț Mihai Popovici, cu poziții importante în cadrul a două formațiuni politice cu doctrine antagonice, PNL și PSD, s-au afișat miercuri la o terasă din centrul municipiului de pe Bârzava.

Până aici nimic spectaculos, poate doar faptul că din postura de lider al OFL Caraș-Severin – Organizația Femeilor Liberale, Mihaela (Dragostea Lor, a Liberalilor) nu ar prea avea ce căuta la o întâlnire cu Ionuț, băiat finuț, vicepreședinte PSD la Caraș. Doar dacă… ceva, undeva, cândva s-ar putea întâmpla, negocia, agrea.

Și nimic nu prevestea ca dialogul dintre cei doi oameni politici să fie perturbat în vreun fel. Și era așa frumos afară… Asta dacă nu ar fi fost invitat în același local, dar nu pe aceeași terasă, un alt lider, membru marcant al liberalilor, ba chiar liderul PNL Reșița.

I se spunea Buldozerul…

Așadar, în ciuda faptului că invitația „la citro“ nu i-a fost adresată nici de Mihaela, nici de Ionuț, surpriza descoperirii acestei reuniuni, considerată „ex primo“ un act al trădării, îl face pe primarul Nelu Popa, căci despre el este vorba, să le transmită celor doi, în cuvinte doar de el ticluite, că nu este frumos, decent și nici moral să împartă aceeași masă. Desigur, dialogul dintre părți ar fi putut suferi anumite mutații, din zona Oxfordului, în cea a burgheziei de Catanga, subtitrarea intrând într-un impas evident pentru literații care s-ar încumeta la așa ceva.

Nu știm decât că la un moment dat, vicele pesedist de la județ, scenarist – regizor și actor principal al unor scurtmetraje care încă nu au prins Cannes-ul, dar au atins coarda sensibilă a publicului anti-Popa, a apelat un număr de urgență, bănuim că 112, Ni-No Ni-No, alea alea, semn că vorbele dintre părți s-au epuizat, iar continuarea ar fi putut avea un aer … degenerativ, ceva de genul: Alo, centrala, a scăpat pitbull-ul din cușcă și pare că nu stă la mângâiat/Ăsta mușcă!!

Totul în vreme ce primărița care dă ora exactă la Lăpușnicu Mare, draga, drăguța de ea Drăgilă, părea speriată, nu de suma cu care ar fi trebuit să cofinanțeze Ocolul Silvic Banatul Montan, ci de apariția intempestivă a primarului numărul 1 din Caraș-Severin.

Spun numărul unu în sensul voturilor pe care le deține buldozerul, pardon, alesul (sau le-a avut la alegerile din 2020).

Sursele noastre spun că întâlnirea dintre Popovici – Drăgilă, politicienii care au încercat să se întâlnească „pe ascuns“ în centrul Reșiței, însă fără binecuvântarea lui Popa, ar face deja obiectul unui dosar penal, iar cei implicați în conflict au dat și niște autografe pe la Poliția Municipiului Reșița.

Și mai știm un lucru: anume că Nelu Popa și-a desemnat, începând de astăzi, contracandidatul. Care nu poate fi altul decât Ionuț Mihai Popovici, secondat de Flavius Nedelcea, un alt favorit în preferințele edilului de la poalele Semenicului. O echipă primar – viceprimar ale cărei șanse electorale nu le putem estima cu o precizie de bisturiu, dar care intră în joc într-o culoare a echipamentului ce pur și simplu îi scoate din sărite pe Nelu și pe confratele de la județ, Romeo.

Vor ceda în continuare nervii politicienilor până la momentul alegerilor din 2024, cei care văd cu ochiul liber că pierd teren sau clasicele ingrediente ale marilor lideri ai lumii, răbdarea și tutunul, nu se mai regăsesc în apanajul liderilor de rit nou, de pe dreapta?

Țineți aproape și, cine știe, vom încerca să răspundem la această enigmă, nu mai departe decât, cel mai probabil anul viitor, pe vremea asta.

Sergiu TABAN

 

8 COMENTARII

  1. Probabil că , in spiritul dramelor de pe kanal-d, dl. primar cu aere de prinț al tăițeilor s- ar fi așteptat ca fiul clanului rival să ceară voie a se întâlni cu fata. Așteptăm răfuielile cu pistoalele pe masă ( vorba vine)! Până una alta, nu surprinde pe nimeni limbajul profund academic.

  2. „Nu știm decât că la un moment dat, vicele pesedist de la județ … a apelat un număr de urgență, bănuim că 112, Ni-No …”

    Asta este pentru că nefiind incriminată penal, acostarea de persoane (nepoftite și nedorite) nu poate fi soluționată (încă) și prin inițiativă particulară ci doar prin apel la servicii publice legale, de celeritate notorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei