1.7 C
Reșița
vineri, 28 ianuarie 22

Cărășeni amendați de polițiști pentru nepurtarea măștii de protecție

152 de persoane au fost amendate în ultimele zile de polițiștii cărășeni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Activitățile de verificare au fost derulate de  reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Caraș-Severin.

În ultimele 72 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate aproximativ 250 de societăți comerciale, peste 4.000 de locații de interes, peste 500 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate 6.355 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost derulate 36 de acțiuni punctuale, dintre care 31 au fost acțiuni independente ale poliției.

spot_img

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 152 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr.55/2020, în valoare totală de 14.000 de lei, dintre acestea 140 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală și 12 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea sau libera circulație”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Totodată, în cadrul activităților au fost utilizate dispozitivele electronice pentru verificarea certificatelor digitale, pentru peste 700 de persoane.

181 de operatori economici au fost informați cu privire la noile reglementări.

Vă recomandăm să respectați măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități.

Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci de a asigura aplicarea legii, pentru siguranța tuturor”, mai transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

 1. Iar avem știri înfricoșătoare cu militia Gestapoului .Cine e prost pune botul și plătește amenda. JOS BOTNIȚA ÎN AER LIBER!HUOOOOOO!JOS DICTATURA NEONAZISTĂ!

 2. „Vă recomandăm să respectați măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități …”, mai transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

  Care autoritaţi?

  „în mod nediscriminatoriu, și fără a aduce atingere existenței altor drepturi sau libertăți fundamentale,
  Parlamentul României adoptă prezenta lege (55/2020 n.n.)
  Art.1 (1)
  … prin restrângerea exercițiului altor drepturi și libertăți fundamentale.”

  „Art.4 (1)
  Starea de alertă se instituie … la propunerea ministrului afacerilor interne.”

  (de armeniş la vremea aceea, n.n.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei