fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Carnea de miel, de la mama oaie până la… friptură

Tradiția creștină ne spune că e bine să avem pe masa de Paște un ou roșu, cozonac și o ciozvârtă de mieluț, alături de un pic de drob, caș proaspăt și ceapă verde. Mulți încearcă să respecte tradiția în pofida prețurilor astronomice la care a ajuns carnea de miel; între 35 și 45 de lei, cu tendințe spre 50.

În această perioadă a Sărbătorilor Pascale apar, pe lângă comercianții obișnuiți și afaceriștii, cu produse de proastă calitate, vechi, neconforme sau mai rău care… latră în farfurie. Tocmai de aceea, ca în fiecare an în această perioadă, inspectorii Direcției Sanitare și pentru Siguranța Alimentelor au declanșat încă de la sfârșitul lunii martie, o serie de controale tematice, după cum ne-a informat dr. Pavel Borchescu – directorul DSVSA Caraș-Severin:

„Vor fi verificate de către inspectorii noștri, modul în care sunt respectate condițiile sanitare din toate piețele agroalimentare, abatoarele și centrele de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, unitățile de tranșare, de procesare și de depozitare a cărnii. Controale vor fi efectuate și la carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, restaurante, pensiuni, cofetării, patiserii și laboratoarele acestora, magazine și depozite alimentare“.

spot_img

Directorul Pavel Borchescu a mai precizat că până în 24 aprilie va fi asigurat un program de permanență, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, atât la sediul DSVSA cât și a circumscripțiilor din județ, cu afișarea programului de lucru, numele medicului responsabil și telefonul la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitar veterinare.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Avem si câini vagabonzi pentru siguranța alimentară, facem drob de cățel cu untură de purcel, e mai eftin și sunt pe toate drumurile iar blana e reciclabilă, poate fi folosită la încălzire pe post de cojoc canin, curentul și gazul fiind deja o problemă. Ziceam și eu n-am dat cu boata. 😆

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei