fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Miuța din curtea școlii și CCR-ul

De când sunt jurnalist am învățat (spre deosebire de unii politicieni) că deciziile CCR nu se discută. Se aplică și gata. Nu ține că să vezi, că o fi, că o păți… nu. Unde-i lege, nu-i tocmeală. Tocmai de aceea nu comentez o decizie a Curții Constituționale, nu de alta dar cine știe ce chichiță din lege nu e scrisă cum trebuie, fapt ce aruncă întreaga lege la groapa de gunoi.

Ce lege? Păi vă spun tot eu: Legea prin care copiii primeau dreptul de a se juca și a face sport în curtea școlii, în afara orelor de program. Ea a fost declarată neconstituțională de CCR.

Generalul Ciucă, premierul României, a atacat la CCR proiectul (poate și pentru că inițiativa vine de la USR ) prin care copiii sunt îndreptățiți să ceară acces pe terenurile de sport din curtea școlii după program. V-ați putea întreba de ce ar ataca un general român care a luptat în Afganistan curtea școlii. Păi e simplu.

spot_img

Deși parlamentarii au votat într-o uriașă majoritate acest proiect, Ministerul Educației se opune inițiativei la presiunea directorilor de școli și a unor autorități locale care fac bani foarte frumoși de pe urma închirierii terenurilor de sport din interiorul unităților de învățământ.

Chiar dacă proiectul meu nu are nicio legătură cu infrastructura sportivă din interior, există probabil spaima că niște copii care bat mingea pe asfaltul din curtea școlii vor afecta cumva aceste venituri.

Celelalte probleme invocate – paza, curățenia, refacerea terenurilor exterioare sunt doar pretexte de a NU face. Într-o țară normală, o parte din banii încasați de autoritatea locală pe închirierea terenului din interior ar fi folosiți fix pentru a suporta cheltuielile de mai sus. În România însă se merge la CCR, căci e neconstituțional pentru copii să bată mingea în curtea școlii.

Am solicitat un punct de vedere și Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin. Cu toate că a trecut aproape o săptămână, nu a răspuns încă. „Vom face o analiză și vă vom oferi un răspuns“. Probabil se așteaptă o inițiativă privată care să construiască în Caraș, dar și în România, nu școli că și așa nu mai învață nimeni carte, dar măcar niște curți în care cei mici să poată să bată mingea. Până atunci îi ținem în casă, cu tableta în mână sau dacă sunt mai măricei prin baruri, discoteci și cluburi de fițe, să învețe și ei ce înseamnă „Viața adevărată“.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

6 COMENTARII

 1. Tocmai hidoşilor monştri ,, de acest tip / fel ” trebuie să le fie făcute evaluări psihiatrice şi scoşi din viața publică ( mă refer în primul rând şi în principal la cea din cadrul ,, autorității de stat / instituțiilor publice ale statului ” ) ; cu un tupeu fantastic nemăsurat , ei vor ( urmăresc / scop ) să ne scoată / declare ,, nebuni ” pe noi, cei care gândesc logic şi sănătos din toate punctele de vedere ( sănătos însemnând inclusiv în scop bun ). Exact precum ,, în țara orbilor chiorul ( cel cu un singur ochi ) este rege / împărat „… în țara nebunilor ,, sociopații / nevroticii alături de tulburații bipolari si obsesiv – compulsivi / schizofrenicii / psihopații … labilii psihic ( narcisişti , fetişisti şi masochişti scalavi ai stăpânilor ) ş.a.m.d. ( nu mai evidențiem aici ,,calitățile” lor de infractori – interlopi travestiți / deghizați în ,, oameni buni şi normali ” ale acestora ) , cu minți şi suflete / caractere bolnave / scârnave sânt la mare căutare…pentru a fi puşi în funcții publice pe toate palierele ( inclusiv în funcții cheie ). ,,Romanistan” este cu adevărat țara tuturor posibilităților…( S.U.A. este ,, pistol cu apă ” față de noi ” , iar țările din lumea a III-a au fost demult surclasate în acest sens ! ).Mare atenție la ei , fiindcă sânt paraziți deosebit de infecțioşi şi contagioşi ( te pot imbolnăvi inclusiv cu răutatea / diabolismul de care dau dovadă şi radiază ).Aici mă refer la tot ceea ce fac , nu strict la subiectul articolului ; dar prin analogie , dacă se pretează la aşa ceva pentru lucruri ce aparțin ,,lumii copiilor” , gândiți-vă de ce sânt în stare față de ( pentru ) cele care reprezintă (prezintă) ,, un interes ” sporit ( mai mare ) pentru ei !

 2. P.S. Îmi plac foarte mult majoritatea melodiilor formațiilor / interpreților : Paraziții , B.U.G. Mafia , Ombladon / Cheloo / Grasu XXL , Racla ( formație a anilor ’90 uitată de mulți , însă versurile şi interpretarea melodiilor ,, Canalu’ lu ‘ Nelutu’ ” şi ,, Original American Cauciucat ” sânt ,,mortale” ) ş.a.m.d. ; multe dintre ele fiind ,, emblematice ” vis-avis de subiectul prezentului articol ( ex : Paraziții cu melodia F…k You România ). Nu trebuie omise nici Poliția Trece , Omu’ din Liftul Tău , Acordeonu’ la Maxim , Degetu’ Mijlociu , Praf , De Ziua Ta etc.) pe care le dedicăm tuturor parazitilor / corupților din autoritățile- instituțiile statului ,, romanistanez ” criminal – mafiot !

 3. ”a atacat la CCR proiectul (poate și pentru că inițiativa vine de la USR ) prin care copiii sunt îndreptățiți să ceară acces pe terenurile de sport din curtea școlii după program.”

  Normal!
  Bunurile statului (fost socialist) nu pot fi puse la dispoziția oricărui cetățean, pentru antrenament sau distracție, în afara programului (controlat ). Poate fi un grup ”Azov” sau cine știe ce fel de minge.
  Nu?

 4. Ăsta este visul globalistilor. Să mâncăm porcării procesate cu substanțe folosite la fabricat detergenti, lacuri și vopsele, să ne îngrășăm, să ne țină conectați la reclame cretine despre medicamente cum că toți suntem bolnavi zi după zi, să nu facem mișcare iar copiii să devină grași, inculți să execute orbește ordinele lichelelor globaliste ,educație sexuală de tip cum să devi poponar convins iar femeia este doar o alternativă în plăcerile trupești, astea sunt lucruri considerate normale, firești de finanțatorii fascismului globalist, dezumanizare pe bandă rulantă iar multinaționalele se pricep de minune la asemenea,,execuții în masă ” .Când eram copil, se faceau reclame în cele câteva ore de emisie la tv despre excursii în stațiunile de munte,mare și delta Dunării, să mâncăm pește nu să ronțăim medicamente ca tâmpiții la foc automat la gândul indus că nici o zi fără medicamente, ne vor pe toti grași, proști, ascultători, inculți și cuminți iar copiii niște veritabile loaze genetice care la rândul lor să perpetueze ideia de degenerație viitoare, viitorul absolut impotriva adevăratei societăți așa cum incă mai avem voie să ne-o aducem aminte.

 5. la ce va asteptati de la ~echipa mea, echipa castigatoare~ de la inspectorat???!!???
  doar incompetenta si opacitate, intreabti toti profesorii si directorii, inclusiv educatoarele….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei