15 C
Reșița
miercuri, 04 octombrie 23

La Bozovici, constructorii renunță la contracte

Scumpirile din ultima perioadă la materialele de construcție, pun în pericol continuarea lucrărilor antamate de Primăria comunei Bozovici, a precizat edilul Adrian Stoicu.

„Avem proiecte licitate, începute, dar abandonate de constructori pentru că aceste scumpiri fac ca banii să nu ajungă decât pentru jumătate din proiect. Mulți renunță, alții care sunt mai avansați continuă, dar cred că profitul lor va fi zero sau chiar mai rău. Avem proiecte pe PNDL, pe Mediu, care stau sub semnul întrebării“.

Edilul Stoicu a mai precizat că are în acest moment un proiect depus pe PNRR prin care vrea să reabiliteze clădirea Spitalului din comună: „Am trimis secretarului de stat Dani Surdu, studiul de fezabilitate pentru acest proiect. E vorba de niște bani cuprinși pe AXA 7 din PNRR. E vorba de vreo 300 de mii de lei pe care îi primim. Se procedează la fel ca la Anghel Saligny; încărcăm pe platformă toate documentele, cu expertiză tehnică, auditul energetic și ulterior ai termen să faci SF-ul și toată documentația pentru a ajunge la licitație“.

Primarul Stoicu își dorește și speră ca în acest an acest proiect să fie scos la licitație, iar constructorul să se apuce de lucrare. „E un proiect de care avem nevoie pentru că unitatea noastră sanitară este singura din întreaga Vale a Almăjului și deservește pacienții din toate comunele din zonă“.

Dan AGACHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei