fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

CCD Caraș-Severin învață cadrele didactice cum pot reduce și chiar stopa bullying-ul!

Bullying-ul este un fenomen care se manifestă frecvent în cadrul grupurilor de elevi de toate vârstele, sub diverse forme. Iar în absența unor măsuri specifice de intervenție, acesta poate avea consecințe grave asupra întregii comunități. Motiv pentru care combaterea violenței școlare reprezintă una dintre direcțiile prioritare ale ofertei de formare continuă a Casei Corpului Didactic Caraș-Severin în anul școlar 2023-2024.

Unul dintre cele 31 de programe de formare oferite de CCD este tocmai „Prevenirea și combaterea bullying-ului în unitățile școlare”. 175 de cadre didactice din întregul județ s-au înscris până în prezent la acest program, prima sesiune urmând să aibă loc mâine la Oțelu Roșu.

„Programul de formare care vizează prevenirea și combaterea bullying-ului urmărește conștientizare corpului didactic cu privire la efectele grave pe care violența școlară le poate avea nu numai asupra situației școlare a unor elevi, ci și asupra personalității elevului și a evoluției sale. Prin acest program, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin vizează informarea cadrelor didactice cu privire la modalitățile concrete prin care acestea se pot implica în reducerea și chiar stoparea acestui fenomen nedorit.

Prin derularea cursului de formare «Prevenirea și combaterea bullying-ului în unitățile școlare» vizăm informarea cadrelor didactice în direcția respectării legislației aferente acestui aspect, precum și oferirea de soluții pentru diverse situații, prin sugerarea unor activități concrete care urmăresc, pe de o parte, identificarea comportamentelor elevilor care sunt parte a acestui fenomen și, pe de altă parte, responsabilizarea adulților implicați în educarea acestora”, precizează profesorul Ionuț Gârtoi, directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei