-3.4 C
Reșița
duminică, 12 ianuarie 25

(P) Ce echipament și accesorii să iei cu tine la antrenamentul de fotbal?

Primul antrenament de fotbal este întotdeauna interesant. În acest moment este foarte important să știi ce haine să porți și ce să aduci cu tine.

Fiecare jucător de fotbal are nevoie de un echipament special. În cazul turneelor profesioniste, lista de echipamente este specificată în regulamentul oficial elaborat de organizațiile sportive care guvernează sportul.

Arbitrul trebuie să se asigure că îmbrăcămintea, ghetele și alte echipamente ale participanților la meci, mingea, poarta și terenul sunt în conformitate cu normele. Jucătorii echipați corespunzător au tot ce le trebuie pentru a juca în siguranță și în mod competitiv. Mingea este un atribut indispensabil al echipamentului de fotbal.

Cum știi că ești pregătit pentru antrenamentul de fotbal?

Dacă nu îți lipsesc următoarele:

  1. Mingea

În fotbal poți să te descurci fără celelalte piese, cu excepția mingii. Orice obiect mai mult sau mai puțin rotund poate servi ca echipament de joc, dar este mai confortabil și mai plăcut să mergi pe teren cu mingea potrivită. În fotbalul mare se joacă cu mingea de mărimea a cincea, în minifotbalul de mărimea a patra – este mai mică și nu sare atât de tare. Poți găsi mingi pe https://sportano.ro/fotbal/mingi-de-fotbal;

  1. Încălțămintea

Există o încălțăminte specială exclusiv pentru a juca fotbal – acestea sunt ghete. Acestea se deosebesc de orice altă încălțăminte printr-un design special care îți permite să lucrezi cu mingea cât mai bine posibil: încălțămintea se potrivește piciorului pentru un control precis, susține piciorul pentru stabilitatea acestuia în timpul schimbărilor bruște de mișcare, are o greutate redusă pentru ușurința și viteza de alergare a sportivului.

Între ele, ghetele diferă în principal prin tipul de talpă: tehnologii specifice sunt potrivite pentru condiții specifice. Pe un gazon uscat este mai bine să alegi ghete cu crampoane din plastic, pe gazon umed – cu un amestec de crampoane din plastic și metal;

  1. Tricoul de fotbal

Pe vreme bună, un tricou este suficient. Pentru a avea succes pe teren, trebuie să menții o intensitate ridicată, astfel că tricoul trebuie să elimine eficient umezeala și să permită trecerea aerului. În mod ideal, hainele adversarilor sunt de culori diferite – astfel este mai ușor să distingi partenerii și adversarii pe teren – dar în fotbalul amator, manșoanele rezolvă problema. În sezonul rece, un sportiv poate purta lenjerie de corp termică sub tricoul de joc – este de dorit ca aceasta să coincidă la culoare cu uniforma. Poți găsi tricouri și alte accesorii de arbitraj pe https://sportano.ro/fotbal/accesorii-pentru-fotbal/accesorii-de-arbitraj;

  1. Pantalonii

Conform regulamentelor marilor competiții, profesioniștii intră pe teren doar în pantaloni scurți. Criteriile sunt aceleași ca și în cazul tricourilor: pantalonii scurți de joc trebuie să fie respirabili și să nu împiedice mișcarea. Pentru amatori totul este mai ușor, pe timp de frig poți îmbrăca sub pantalonii scurți colanți termici;

  1. Apărătoarele

Acestea sunt principala și singura apărare a unui jucător de fotbal. Cea mai vulnerabilă parte a corpului jucătorului în lupta pentru minge este tibia, dacă adversarul o lovește, episodul se poate încheia cu o fractură. Sănătatea sportivului este protejată de apărătoare – o bucată mică de plastic de formă anatomică cu umplutură moale, care se fixează chiar deasupra piciorului. De obicei, apărătoarele se îmbracă sub jambiere.

Așadar, echipamentul este determinat doar de interesul jucătorului de a juca la cel mai înalt nivel posibil de confort și profesionalism. Mingea este singurul lucru de care nu te poți lipsi, iar echipamentul minim include ghete bine ajustate și o uniformă confortabilă.

 

Știrile zilei