17.7 C
Reșița
luni, 16 mai 22

Ce este o pompă submersibilă și la ce se folosește?

Dintre toate pompele de apă, pompa submersibilă este cea mai frecvent utilizată de către oamenii de rând. Acest articol vă va oferi câteva informații despre ce este o pompă submersibilă și când poate fi folosită, precum și despre cum să găsiți cea mai potrivită pompă submersibilă pentru situația dumneavoastră.

Pompa submersibilă se numește uneori pompă cu clopot și este complet scufundată în apa care urmează să fie extrasă. Aceste pompe submersibile sunt utilizate în situații care implică inundații, cum ar fi creșterea nivelului apei subterane în pivnițe sau subsoluri, bărci inundate sau alte zone inundate.

Multe pompe submersibile sunt disponibile în diferite modele și se disting în principal în funcție de apa care trebuie pompată – de exemplu, pompele submersibile pentru apă curată, care sunt folosite pentru apa de ploaie. Alte modele sunt pompele submersibile pentru apă murdară sau pentru ape reziduale, care sunt capabile să proceseze apa care conține nisip, pământ și reziduuri, sau modelele de mare putere, care pot procesa chiar și materiale mai grosiere, cum ar fi particule solide mari. Rotorul din partea inferioară a pompei procesează particulele solide, tăindu-le astfel încât acestea să poată fi drenate cu ușurință.

spot_img

Pompele submersibile sunt echipate cu sau fără flotor, deși un flotor este la îndemână dacă pompa trebuie să pornească sau să se oprească automat. În cazul în care un spațiu trebuie să fie drenat complet, acest lucru va trebui să se facă manual. Pompa trebuie să fie oprită la timp, pentru a evita ca aceasta să rămână uscată. Unele modele sunt dotate atât cu un mod manual, cât și cu unul automat.

La ce se utilizează pompa submersibilă?

Pompa submersibilă este utilizată pentru drenarea apei: de exemplu, pentru reducerea apelor subterane, pomparea apelor subterane pentru a fi utilizate ca apă potabilă sau pentru stingerea incendiilor, pomparea apei murdare și drenarea apelor uzate.

Dacă aveți o piscină în curte, această pompă poate fi utilizată pentru drenarea acesteia dacă doriți să reduceți nivelul apei sau să adăugați apă curată. Dacă aveți de-a face cu o pivniță inundată, de exemplu din cauza unei scurgeri, această pompă poate fi utilizată pentru a evacua apa.

Cum funcționează o pompă submersibilă?

Pompa are o grilă de aspirație montată în partea de jos, prin care apa este aspirată direct în pompă. Apa este apoi transferată prin corpul pompei către racordul de refulare, prin care apa poate părăsi pompa. De racordul de refulare este atașat un furtun sau un tub de refulare pentru ca apa să poată fi drenată. Pompa poate fi parțial sau complet scufundată în apă, deoarece se răcește singură cu apa pe care o pompează. Prin urmare, funcționarea în gol poate deteriora o pompă submersibilă. Acesta este motivul pentru care nicio pompă submersibilă nu este capabilă să golească o suprafață complet în mod automat (cu ajutorul unui flotor), dar unele modele sunt capabile să facă acest lucru în mod manual. Acestea drenează până la punctul în care doar câteva picături mai trebuie să fie curățate cu mopul.

Ce tip de pompă submersibilă ar trebui să cumpăr?

Există diferite tipuri de pompe submersibile care pot fi adaptate cu ușurință la tipul de apă/fluide care trebuie pompate. Pot apărea situații care fac dificilă scurgerea apei, dar de obicei există o soluție.

De exemplu, dacă un spațiu trebuie să fie drenat complet uscat, o pompă submersibilă pentru bălți este perfectă pentru această sarcină. Uneori, aceste spații sunt foarte limitate din punct de vedere al dimensiunilor și, prin urmare, au fost dezvoltate plutitoare interne speciale/ întrerupătoare de plutire, astfel încât pompa să poată continua să funcționeze automat. Aceste pompe au, de asemenea, dimensiuni mici, astfel încât să poată fi plasate într-o groapă de scurgere.

Un alt model specific din această gamă este pompa submersibilă pentru apă sărată. Acestea sunt adesea folosite în ferme, pentru drenarea materiilor fecale, existând numeroase soluții suplimentare pentru problemele care implică aceste situații. Deoarece materiile fecale conțin substanțe caustice care pot afecta pompa și garniturile de cauciuc ale acesteia, aceste pompe submersibile speciale sunt complet protejate împotriva acestor substanțe.

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei