fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Ce măsuri a luat primarul Măceșanu în urma inundațiilor din Cârnecea!

Inundațiile provocate de ploile abundente care s-au abătut asupra județului au dus la o serie de inundații în mai multe localități cărășene, printre acestea aflându-se și satul Cârnecea din comuna Ticvaniu Mare.

Pentru că revărsarea pârâului Bercheș a dat de furcă locuitorilor din satul amintit, provocând pagube materiale semnificative, acum câteva zile, primarul comunei, Ciprian Măceșanu a decis să ia măsuri pentru ca apele să nu mai afecteze siguranța locuitorilor.

Astfel că, Primăria și Consiliul Local Ticvaniu Mare împreună cu Apele Române au demarat o acțiune de decolmatare a pârâului buclucaș, cu scopul de a preveni repetarea evenimentelor devastatoare.

Acțiunea de decolmatare a presupus îndepărtarea sedimentelor și a altor materiale acumulate în albia pârâului, care pot contribui la creșterea nivelului apei și la riscul de inundații. Administrația locală și cei de la Apele Române au urmărit prin această acțiune să îmbunătățească fluxul apei și să reducă potențialul de inundații în zonele vulnerabile.

Autorităților li s-au alăturat și locuitorii, la îndemnul edilului Măceșanu, care le-a transmis următorul mesaj: „Doar prin unirea forțelor putem preveni astfel de incidente în viitor. Fiecare pas pe care îl facem împreună ne ajută să construim un viitor mai sigur”.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei