fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Ce se întâmplă cu strada Ardealului, cea mai importantă arteră rutieră din Caransebeș?

Cea mai importantă și aglomerată arteră de circulație din Caransebeș – strada Ardealului situată la ieșirea din municipiu spre orașul Oțelu Roșu a dat multe bătăi de cap participanților la trafic în ultimele luni. Motivul – lucrările la rețeaua de apă a orașului.

În cadrul unei emisiuni live la Reper 24, edilul Felix Borcean a solicitat celor care circulă spre și dinspre cartierul Pipirig doar un pic de răbdare: „Îi rog să circule cu prudență pentru a nu-și distruge mașinile. Licitația de asfaltare a acestei artere rutiere dar și a altor 10 străzi mai mici a fost câștigată de firma Strabag din Austria.

Strada Ardealului, care reprezintă 70% din acest proiect va fi asfaltată în totalitate, de la ieșirea din Pipirig până în centrul municipiului. În cazul în care nu vor exista contestații, până cel târziu la jumătatea lunii septembrie, strada Ardealului va beneficia de un covor asfaltic nou pe toată lățimea sa, ceea ce va conduce la o circulație normală pe acest tronson de drum“ a precizat primarul Borcean.

spot_img

„Dacă ar fi fost după noi și dacă am fi avut și utilajele necesare cu siguranță lucrurile s-ar fi desfășurat mult mai repede. Procedura este însă una complicată, tipică birocrației românești: lucrarea trebuie bugetată, iar bugetul a fost aprobat undeva prin aprilie, trebuie întocmit caietul de sarcini, scoasă la licitație, la care se adaugă și termenele apărute în cazul unei eventuale contestații“, a mai spus edilul Felix Borcean.

Costurile reparației pe strada Ardealului se ridică la 1,2 milioane de lei, iar sumele provin din fondurile proprii ale Primăriei municipiului Caransebeș.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei