fbpx
11.3 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Cel mai de succes antreprenor reșițean, în sprijinul tinerilor care doresc să își dezvolte propriile afaceri

Amfiteatrul Centrului Universitar UBB din Reșița va găzdui luni, 12 decembrie, de la ora 17:00, lansarea programului „YoungPRENEUR”, inițiat de bine-cunoscutul antreprenor Cristian Onețiu, în parteneriat cu Primăria Reșița, împreună cu Centrul Universitar al Universității Babeș-Bolyai din Reșița și Agenția de Dezvoltare Regională Vest.

Cristian Onețiu, reșițean de origine, este un antreprenor inclus în Top 500 Forbes, investitor și business mentor, fiind votat în 2019 drept cel mai inspirațional antreprenor român.

Reșița este printre ultimele locuri din țară în privința numărului de antreprenori per mia de locuitori. Cred că stimularea spiritului antreprenorial în toate categoriile de vârstă e vitală acum, pentru sustenabilitatea locurilor de muncă în Reșița viitorului. De aceea, am hotărât să lansez o provocare tinerilor actuali și viitori sub forma unui program educațional gratuit și premierea celor mai bune idei de afaceri ce vor fi prezentate în martie”, declară Cristian Onețiu.

Evenimentul din data de 12 decembrie este momentul de demarare a programului educațional, care oferă participanților o întâlnire cu Cristian Onețiu. Acesta va modera dialoguri interactive cu exemple de succes de antreprenoriat în România și Reșița.

Pe Cristian Onețiu îl cunosc din perioada de început a activității mele din mediul privat. Eram amândoi mult mai tineri, ne doream să reușim și am ales calea antreprenoriatului pentru a ne dezvolta. Era nevoie de mult curaj, iar tinerețea cred că ne-a ajutat pe amândoi. Am încercat, am greșit, am luat-o de la capăt de mai multe ori, iar rezultatul acelor încercări a fost satisfacția de a reuși pe propriile forțe.

Drumul antreprenoriatului este și astăzi unul greu, însă poate aduce cele mai mari satisfacții, din acest motiv încurajez orice tânăr ce își dorește să înceapă o afacere. Același lucru îl face și Cristi Onețiu, care după mulți ani de muncă a reușit să ajugă unul dintre cei mai apreciați antreprenori din România, votat în 2019 cel mai inspirațional antreprenor român, prezent în topurile 500 Forbes și 300 Capital.

Acesta a ales Reșița, orașul natal, pentru a-și lansa programul „YoungPRENEUR”, un program de mentorat gratuit, prin care Cristi își propune să ajute tinerii ce doresc să își dezvolte propriile afaceri. Așadar, vă invit luni, 12 noiembrie, de la ora 17:00, în amfiteatrul din Reșița al Universității Babeș-Bolyai, pentru întâlnirea cu Cristian Onețiu, cel mai de succes antreprenor reșițean”, precizează primarul Reșiței, Ioan Popa.

Programul educațional se va desfășura pe perioada ianuarie- februarie 2023 și include:

  • două webinarii cu Cristian Onețiu;
  • două cursuri cu experți în afaceri;
  • două cursuri cu business mentori certificați de Cristian Onețiu.

Sunt invitați să participe la acest eveniment tineri din Reșița, dornici să cunoască și să interacționeze cu exemple reale de anteprenoriat de succes, tineri din școlile reșițene, încurajați să vină împreună cu părinții, studenți de la Universitate, precum și antreprenori activi în Reșița.

Participanții la eveniment vor fi selectați pentru „Pitch Day’’ cu Cristian Onețiu (30 martie 2023), maximum 20 de persoane, pe două categorii (tineri cu vârsta 14-18 ani, și 18-23 de ani) care vor participa la cursurile cu experții programului. Pentru categoria de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani se va acorda un premiu de 2500 euro pentru calitatea ideii, iar pentru categoria tineri cu vârsta de 18-23 de ani, un premiu de 7500 euro pentru demararea activităților afacerii premiate.

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei