15 C
Reșița
miercuri, 04 octombrie 23

Cele mai bune condiții de studiu pentru elevii reșițeni! 8 milioane de lei, investiți în Liceul Teoretic Traian Vuia

Colegiile, liceele și școlile din Reșița își schimbă, rând pe rând, înfățișarea, elevii reșițeni având parte de cele mai bune condiții de studiu, în urma investițiilor realizate de Primăria Reșița cu ajutorul fondurilor europene. Cea mai nouă unitate de învățământ modernizată este Liceul Teoretic Traian Vuia, unde s-a derulat un proiect în valoare de 8 milioane de lei, dintre care 6,9 milioane, fonduri nerambursabile.

S-au realizat investiții asupra a trei corpuri de clădire, care asigură confortul elevilor și al cadrelor didactice, cât și economisirea de resurse financiare, prin creșterea eficienței energetice în clădiri”, precizează reprezentanții ADR Vest.

Proiectul derulat la Liceul Traian Vuia a avut mai multe componente, printre care: montarea unui sistem de panouri solare pentru prepararea apei calde; montarea unui sistem de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice; reabilitarea izolației termice a anvelopei clădirii, precum și a acoperișului; termoizolare pardoselilor la nivelul parterului; modernizarea instalațiilor interioare de confort ambiental; reabilitarea instalațiilor interioare și exterioare, cu accent pe sistemele de încălzire; refacerea instalațiilor sanitare de alimentare cu apă caldă de consum; rrefacerea instalațiilor interioare de încălzire cu radiatoare; realizarea unui sistem de iluminat modern cu corpuri de tip led; implementarea unui sistem de management integrat a consumurilor de energie.

Proiectul „Reabilitarea energetică a Liceul Teoretic Traian Vuia a fost implementat prin Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Alte unități de învățământ din Reșița care au trecut prin lucrări de reabilitare și modernizare sunt Colegiul Național Traian Lalescu, Colegiul Național Mircea Eliade și Liceul Teologic Baptist. De asemenea, sunt în plină desfășurare lucrări de modernizare la Colegiul Național Diaconovici Tietz, Colegiul Tehnic, Școala Gimnazială Nr. 8, precum și la grădinițele Dumbrava Minunată și Floarea Soarelui.

foto: ADR Vest

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei