fbpx
22.6 C
Reșița
sâmbătă, 23 septembrie 23

Aproape 40 de milioane de lei pot fi atrase în comuna Bănia prin Anghel Saligny

Fierbere mare la sediul Primăriei din comuna Bănia, județul Caraș-Severin. Se adună toate documentele necesare pentru ca cele trei proiecte pentru Programul Anghel Saligny să poată fi încărcate în platformă și să aștepte finanțarea.

„Este vorba de un drum ce face legătura între comuna Bănia și Eftimie Murgu, din care 2 km sunt pe raza comunei noastre. Alți 2 Km și câteva sute de metri sunt prinși într-un alt proiect al comunei Eftimie Murgu, drum ce ar scurta mult distanța dintre cele două localități“, a declarat edilul din Bănia, Alexandru Vichentie Albu.

Proiectul, a cărui valoare este de aproape 6 milioane de lei, a fost depus de administrația locală spre finanțare la Compania Națională de Investiții, dar nu s-a primit niciun răspuns deocamdată.

Un al doilea proiect prevede alimentarea cu apă a localității Gârbovăț și suplimentar sursă Bănia, a cărui valoare se apropie de 12 milioane de lei. „Peste 1600 de locuitori vor beneficia de acest proiect, depus și el pe CNI dar fără nicio finalizare până în prezent“, a explicat edilul.

Cel mai mare proiect ca valoare este cel care prevede realizarea rețelei de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare în Bănia și Gârbovăț și este evaluat la peste 20 de milioane de lei.

Termenul limită este 8 noiembrie, dar sunt convins că aproape de final va fi aglomerație mare și există riscul de blocaj al site-ului. Nu ne cer documente stufoase. Avem nevoie de hotărârea de consiliu, cererea de finanțare, devizul general și un memoriu justificativ semnate electronic“, a mai spus primarul Vichentie Albu.

Dan AGACHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei