28.7 C
Reșița
vineri, 12 august 22

EMZ – Hanauer GmbH este investitorul german care va crea 500 de noi locuri de muncă la Reșița!

EMZ – Hanauer GmbH este numele investitorului german care crea 500 de noi locuri de muncă la Reșița, au anunțat astăzi reprezentanții Primăriei Reșița. Compania germană, care se ocupă cu producerea de componente și sisteme pentru electrocasnice va începe construirea fabricii de la Reșița în primăvara anului viitor, iar producția efectivă este planificată a demara în toamna lui 2022.

Primarul Reșiței, Ioan Popa anunța în urmă cu aproximativ două săptămâni, în cadrul unei emisiuni live la Reper 24 că o firmă din Germania va demara o investiție în Parcul Industrial din Reșița prin care vor fi create 500 de noi locuri de muncă. Edilul reșițean nu a dorit să divulge numele firmei la momentul respectiv, precizând că va face acest lucru doar după ce va primi acordul investitorului german. Compania are fabrici în mai multe țări, printre care Cehia, Mexic și China și cel mai probabil dorește să relocheze o unitate în România. Printre orașele avute în vedere pentru derularea investiției s-au mai numărat Deva și Sibiu.

Cine este EMZ-Hanauer GmbH?

Companie germană globală, cu sediul în Nabburg (Germania), fondată în anul 1948, EMZ-Hanauer GmbH dezvoltă și produce componente și sisteme pentru electrocasnice. Compania este lider pe piața globală pentru încuietori și senzori, cifra de afaceri a acesteia dublându-se în ultimii 10 ani. Pe lângă componenta de electrocasnice, EMZ oferă soluții logistice complete și pentru sectorul managementului deșeurilor, care este în plină ascensiune la momentul actual.

spot_img

Prima unitate de producție EMZ din România

EMZ are propriile fabrici în Republica Cehă, Mexic și China și o rețea globală de vânzări. Unitatea de producție din România, cea de la Reșița, va fi a treia locație din UE pentru EMZ – Hanauer GmbH.

Investiția Emz de la Reșița este privită de patronatul companiei germane ca o investiție pe termen lung. Scopul este de a înființa o nouă unitate de producție în UE pentru a face față creșterii companiei pe piața componentelor electromecanice și electronice pentru electrocasnice mari, precum mașini de spălat vase, mașini de spălat, uscătoare și frigidere. „EMZ a crescut cu peste 30% doar în ultimul an financiar. De aceea trebuie să ne extindem”, a explicat Veit Schmucker, Operations Manager, care se ocupă și de punerea pe picioare a proiectului investițional de la Reșița.

Societatea EMZ – Hanauer România SRL a fost deja fondată și înregistrată la Registrul Comerțului, iar planificarea investiției din Banatul Montan este în plină desfășurare. În cadrul mai multor vizite la fața locului, s-au putut stabili contacte ample: începând cu primarul orașului, cu firme de construcții și firme de executare, până la universitatea locală și alți antreprenori.

DE CE Reșița?

Unul dintre motivele alegerii orașului Reșița ca și locație viitoare de producție este existența sistemului școlar și de studiu foarte bun, important pentru a se putea lucra și în domeniul pregătirii. Considerăm această alegere câștigătoare pentru ambele părți, iar populația locală își va putea găsi locuri de muncă bine plătite acasă și nu trebuie să mai emigreze în Europa de Vest – sau chiar să se întoarcă acasă” – este mesajul transmis de managementul EMZ – Hanauer GmbH.

Construcția fabricii de la Reșița va începe în martie 2022, iar producția efectivă este planificată a demara în toamna aceluiași an. Noua filială va angaja până la 500 de oameni în etapa finală și va produce în principal pentru piața europeană. De altfel, EMZ – Hanauer GmbH continuă să-și urmeze filozofia „local pentru local”, ceea ce înseamnă că se fabrică întotdeauna pe piața de vânzare relevantă. În cazul de față, piața UE.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Șpaga!Cât a fost șpaga?Ceilalți posibili investitori se plângeau de faptul că li se cerea dreptul de smecher. DNA ul ce păzește și DIICOT sau doare-n cot cum îi zice?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei