fbpx
10.7 C
Reșița
luni, 04 martie 24

Cercetare penală impulsionată de fapte noi! Justiția se aplică și-n Dealul Crucii?  

Criminali, violatori, delatori, pești, consumatori de droguri, alcool, conducere fără permis dar cu autoturisme neînmatriculate, toate la cote alarmante în favela cartierului Dealul Crucii din Reșița!

Infracționalitatea din Dealu Crucii al Reșiței este departe de a putea fi stăvilită de autorități, dovadă fiind și faptele petrecute în ultima perioadă. Dușmănia dintre vecini, ura viscerală, dorința efectivă de suprimare a vieții, cee ace pentru o societate normal pare de neimaginat, aici pare o normalitate. Din păcate, din faptele petrecute aici, desprindem ideea că s-a ajuns la un nivel greu de imaginat, deși grozăvii s-au văzut de-a lungul timpului, atunci când mintea unora e tulburată de ură, poate de substanțe halucinogene și băuturi alcoolice.

Buletin de știri: În Dealul Crucii, tânărul U.I.S. a băgat cuțitul în vecinul său de stradă, Öecsi!

Totul a plecat de la o cunoștință mai veche a procurorilor și judecătorilor, U. I. S., locuitor în Dealul Crucii și Öecsi, vecinul acestuia de cartier.

Primul personaj al familiei Șafar care a avut de suferit a fost Bogdan, fiul lui Eci – așa cum îl cunoaște lumea, atacat pe furiș cu o sticlă de bere de același U.I.S.. cu care a-ncercat să-l lovească pe tânăr în față. Fugind după el, a dat de tatăl acestuia, Öecsi, pe care avea o ură și mai mare. Dorința de răzbunare l-a făcut pe U.I.S. să lovească necruțător cu ce i-a picat la mână, în acest caz o lopată și apoi o greblă, ambele luate din curtea vecinului unde a avut loc întâlnirea. Victima a fost lovită de mai multe ori în cap, în abdomen, parând unele dintre lovituri. Öecsi a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiindu-i aplicate 7 copci. Victima s-a plimbat apoi între Parchet și Poliție, pentru depunerea plângerii penale, dar aceasta a fost înregistrată după 48 de ore la Parchet, nefiind niciun „procuror de serviciu“ în acel moment.

La mai puțin de 2 ani de la acest eveniment, a cărui cercetare a trenat, același U.I.S. a recidivat, folosind de această dată un cuțit. Din fericire, deși victima a fost atacată prin surprindere, fiind în prealabil urmărită, aceasta a reușit să evite loviturile directe în zone vitale, fiind înțepată totuși în zona toracelui. Făptuitorul nu a luat în calcul existența unor camere video de supraveghere care au surprins acțiunea mișelească a acestuia.

În cursul anului 2019, mai exact în ziua de 2 octombrie, clientul meu a fost atacat cu o lopată, fiindu-i aplicate câteva lovituri în cap și altele pe care a reușit să șe pareze cu antebrațul. Datorită modului defectuos de intervenție al jandarmilor de la IJJ Caraș-Severin – care nu au sesizat organele de poliție abilitate, cercetarea penală a agresiunii nu a fost efectuată și de organele de poliție competente care nu au fost sesizate de către jandarmi, schimbându-se astfel încadrarea juridică a faptelor din tentativă de omor în infracțiunea de loviri și alte violențe, cercetarea penală trenând până în prezent. Atacul s-a produs pe fondul unei răzbunări pentru ajutorul dat justiției de către partea vătămată. În 29 iulie 2021, același făptuitor a urmărit partea vătămată și de această data, l-a atacat cu un cuțit și chiar a reușit să îl rănească într-o zonă vitală, fără ca rezultatul mai grav să se producă, datorită faptului că partea vătămată a evitat cel puțin trei lovituri directe spre zone vitale.

Citește și: [Video] Patronul ștrandului Titanic în comă, după ce a fost lovit cu bestialitate de un nemernic cu chip de om!

De data aceasta, dosarul penal nr. 2695/115/2021/a1.1 este deja finalizat, fiind trimis în judecată, având termen de judecată pentru verificarea măsurilor preventive în data de 24 august. Probatoriul determinant a fost făcut în baza unor camere de supraveghere și a cercetării la fața locului, făcută de această dată cu profesionalism de organele de cercetare penală ale Poliției Municipiului și ale IPJ Caraș-Severin“, ne-a declarat avocat Radu Cristescu Ciulei.

Am dorit să aflăm și punctul de vedere al lui Öecsi Ș., considerat unul din liderii acestei zone, un caracter rău famat al Reșiței, ca urmare a evenimentelor cu caracter infracțional care au avut loc de-a lungul timpului aici. „Eu pe unde am umblat am lăsat loc de bună ziua, am drumuri deschise, nu am furat, nu am dat în cap la nimeni. Aici, în Dealul Crucii nu merge că îță dă cineva o palmă, aici dacă poate și îi dai prilejul te omoară. Acest personaj m-a atacat cu o lopată și mi-a dat direct în cap. Am 7 copci. A mai fost o fază cu fiul meu, pe care a încercat să îl lovească cu sticla de bere în față, este filmare cu asta. I s-a făcut dosar penal, care era pe rol, după care, în 29 iulie a.c. mi-a ieșit în față pe stradă, după ce a stat ascuns cu cuțitul la colt, pe camere se poate vedea și mi s-a adresat: Mai am eu mult probleme cu tine, futuți morții mă-tii? Eu l-am întrebat ceprobleme, dar n-a mai apucat să-mi răspundă și a sărit direct cu cuțitul. La prima lovitură, care ar fi fost la gât, unde nu m-a nimerit pentru că am reușit să mă feresc, după care au urmat alte două lovituri, una m-a atins în umăr și cea mai gravă, în torace. Din fericire, nu a reușit să îmi străpungă plămânul sau alte organe, deși el asta urmărea. A venit poliție, ambulanță. Toată familia lor e una de infractori, tatăl lor a fost închis pentru că și el a dat cu cuțitul, fratele acestuia e închis pentru lovituri cauzatoare de moarte, după ce i-a dat un pumn unei babe.

Ce mă interesează este ca astfel de oameni să nu mai pună în pericol vieți omenești. Ce vrea el este să ducă frica în cartier. El vrea să transmită un mesaj: Am băgat cuțitul în Öecsi, deci eu sunt jupânul. Deci să ieși cu toporul în stradă, să vii către mine și să mă ataci, în fața femeilor, a copiilor iar poliția să nu ia nicio măsură, nicio amendă de 1 milion de lei (100 lei), totul fiind filmat de camerele de luat vederi, ce să mai înțelegem?  

Dacă nu se vor lua măsuri cu aceste violențe, lucrurile o vor lua razna. Pentru că acești criminali, pentru că nu pot să-I numesc altfel, umblă drogați, fără carnet, dispuși să îți ia gâtul fără nicio remușcare. Oamenii legii trebuie să aibă curaj să ia măsuri!“, Öecsi.

Despre evenimentul petrecut la data de 29 iulie 2021, în cartierul Dealul Crucii, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliție al Județului Caraș-Severin, inspector principal Alina Boeru, a reținut: „La data de 29 iulie 2021, ora 13.52, Poliția Municipiului Reșița a fost sesizată prin apel 112 de către un bărbat despre faptul că tatăl său a fost lovit cu un cuțit în zona toracelui de către un vecin.

La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de intervenție, stabilind faptul că pe fondul unui conflict mai vechi, bărbatul de 53 de ani din Reșița ar fi fost lovit cu un obiect tăietor-înțepător în zona toracelui de către un alt bărbat de 30 de ani, victima fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Bărbatul de 30 de ani a fost reținut și condus la sediul poliției, ulterior Tribunalul Caraș-Severin dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor.

De asemenea, la nivelul Poliției Municipiului Reșița a fost suplimentat numărul polițiștilor angrenați pentru menținerea ordinii și siguranței publice în zona unde s-a produs evenimentul“.

Urmărim cu interes care va fi soluția judecătorului de drepturi și libertăți, având în vedere antecedentele făptuitorului în agresarea aceleiași părți vătămate.

Reper 24

4 COMENTARII

  1. Bineânțeles că iar o felaționați cu ,, vrăjală de miliție şi parchete ” câteva zile de ochii lumii ( făceți figurație / scenarii – regii … ca să vă deziceți / să scăpați de răspundere penală şi să măsluiți – muşamalizați abuzurile în serviciu plus complicitatea voastră cu infractorii-interlopii …unul dintre scopuri / rezoluții infracționale fiind favorizarea acestora ) ; precum ați făcut şi față de mine / familia mea în repetate rânduri , inclusiv atunci când mi-au dat foc la casă traficanții de droguri cu scopul de a mă asasina ( venea la vrăjală / ,, la mişto ” câte o maşină a miliției în fața casei mele şi stătea de pe la ora 16 până se întuneca…undeva în jurul orelor 19-20 , de parcă infractorii -interlopii veneau cu programare / la program pentru a săvârşi infracțiuni cu violență ! ).

  2. Nici nu e de mirare, asta s-a promovat în ,,guvernarea mea ” PNL-USR-UDMR.,ura oamenilor împotriva semenilor și va fi tot mai rău. Trebuie să ne apărăm noi împotriva infractorilor, miliția locală a primarului are alte probleme, iar poliția și jandarmii se iau numai de bătrânii care mai vând un lapte și pătrunjel pe trotuar pentru că au pensii mizerabile. BRAVOS statul e român, ești de tot RAHATUL cu instituțiile tale incompetente!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei