fbpx
-1.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

În vederea racordării localităților cu gaz, primarii din Ezeriș, Zorlențu Mare și Fârliug se zbat pentru finanțare!

Primarii comunelor Ezeriș, Zorlențu Mare și Fârliug au fost prezenți la începutul acestei săptămâni la București unde au depus mai multe documente în cadrul proiectului de racordare cu gaz a localităților din Caraș-Severin care nu beneficiază de această utilitate.

Conducta de gaz, cea care va lega localitățile cărășene de magistrala BRUA, va fi realizată de societatea Transgaz, iar racordurile pentru alimentările comunelor vor intra sub incidența primăriilor. Așa cum afirma la ultima întâlnire cu reprezentanții la vârf ai Transgaz-ului, senatorul Marcel Vela marja pe interesul primarilor de UAT-uri care vor găsi posibilități de finanțare pentru realizarea proiectului de la magistrală și până la gospodăriile oamenilor, altele decât cele care ar putea îngenunchea bugetele locale.

Primarii Rusu de la Ezeriș, Ișfan de la Zorlențu Mare și Sărăor de la Fîrliug s-au pus în mișcare!

Primarul comunei Zorlențu Mare consideră că se fac pași importanți în procesul de implementare al introducerii gazului în zonă, despre care afirmă că reprezintă un pas mare pentru dezvoltarea zonei.

spot_img

Citește si:  Cercetare penală impulsionată de fapte noi! Justiția se aplică și-n Dealul Crucii?  

La rândul său, primarul comunei Ezeriș, Ioan Rusu, liderul zonal în implementarea proiectului, a vorbit despre demersurile făcute în vederea obținerii racordării cu gaz a localităților: „Am depus o documentație în vederea emiterii avizului de racordare la magistralele Jupa – Caransebeș – Reșița, un document cerut de Programul Operațional de Infrastructură Mare POIM în vederea jurizării documentației depuse la ei. Au mai fost cerute și alte clarificări până în data de 28 august, după care ar trebui să ni se comunice dacă suntem eligibili pentru finanțare sau nu. Desigur, dacă vom avea un răspuns negativ, vom încerca și alte variante de programe de finanțare. Practic dacă suntem eligibili, este eligibilă și comuna Ezeriș și Zorlențu Mare și Fârliug-ul, dacă nu, nu e niciuna.

Tot la București am depus ieri documentația la Transgaz iar astăzi ni s-a transmis avizul din partea societății naționale de transport a gazelor naturale“, a afirmat edilul Ezerișului, Ioan Rusu.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Este totuși bine că cea mai mare parte din acțiunea de aducere a gazului în com. Zorlențu Mare a fost a omului Martin Cornea iar acesta se laudă cu munca altuia . Să sperăm că acum se va aduce magistrala în comună întâi și nu invers cum a făcut răposatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei