fbpx
21.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 aprilie 24

Cereri multe, bani puțini; gazul se lasă așteptat în Caraș-Severin

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (AM POIM) din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene anunță finalizarea evaluării cererilor de finanțare depuse în a doua sesiune a apelului „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale”.

În urma evaluărilor au fost selectate pentru finanțare, în limita alocării disponibile, primele 15 proiecte cu cel mai mare punctaj. Proiectele câștigătoare au obținut între 70,75 și 72,25 puncte.

Aceste proiecte vor asigura dezvoltarea de rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în 45 localități. Valoarea cumulată a investițiilor este de 180 milioane euro. De remarcat că în această sesiune au fost propuse proiecte complexe, care deservesc mai multe localități și un număr mai mare de beneficiari finali.

În urma primei sesiuni a apelului, au fost selectate 10 proiecte care prevăd instalarea de rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în 18 localități.

Din păcate niciunul dintre proiectele depuse pe acest program de autoritățile locale din Caraș-Severin nu a fost selectat pentru finanțare. Singurul existent în lista restrânsă este cel al UAT Constantin Daicoviciu, dar care nu a întrunit decât puțin peste 55 de puncte. Acesta prevedea alimentarea cu gaz a comunei și a satelor aparținătoare: Căvăran, Zăgujeni, Mâtnicu Mare, Prisaca, Peștere și Maciova.

 În cadrul celor două sesiuni ale apelului POIM au fost depuse 243 proiecte  în valoare totală de 2,56 miliarde euro, sumă de 10 ori mai mare decât alocarea maximă a apelului (235 milioane euro).

Dan AGACHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei