5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Cinci cetăţeni din Irak şi Kuweit depistaţi la malul Dunării, în Moldova Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au depistat în zona de competenţă cinci cetăţeni din Irak şi Kuweit care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni cu vâsle pentru a intra ilegal în Romania din Serbia.

Cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, a fost observată o ambarcaţiune un vâsle care naviga spre malul românesc. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei de frontieră pentru a face verificări. Astfel, au fost depistate în interiorul ambarcaţiunii cinci persoane străine care nu îşi justificau prezenţa în zonă.  

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la Spitalul orăşenesc Moldova Nouă unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi apoi  la sediul sectorului pentru verificări.

spot_img

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak şi Kuweit, cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani. Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera cu intenţia de a ajunge în Vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „trecerea ilegala a frontierei de stat„, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, a declarat purtătorul de cuvânt Mihaela Les.

Dan AGACHE

.

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei