fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Ce mai aștepți? E rândul tău să fii erou!

E rândul tău să fii erou. Donează și salvează”, este îndemnul adresat reșițenilor, care sunt chemați astăzi să participe la o nouă campanie de donare de sânge. „450 ml de sânge donat ar putea salva până la trei vieți”, transmit organizatorii, care reamintesc că în orice clipă, fiecare dintre noi am putea deveni pacienţi sau aparţinătorii unui pacient.

Casa de Cultură a Studenților din Reșița, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, Crucea Roșie Caraș-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraș-Severin, Liga Studenților din cadrul Centrului Universitar al Universităţii „Babeș Bolyai” din Reşiţa și Guerrilla MC România, redeschid porţile campaniei anuale de donare de sânge.

spot_img

Ne-am alăturat acestei campanii de donare organizată de Casa de Cultură Studențească Reșița, pentru că donarea de sânge este importantă și vitală pentru comunitate și cu toții ar trebui să conștientizăm acest lucru. Vom încerca să realizăm sau să ne alăturăm cât mai multor evenimente de acest gen și nu numai. Încurajăm și îndemnăm, pe această cale, pe toți cei care pot și își doresc să doneze sânge, să vină alături de noi și să ajutăm împreună comunitatea locală și nu numai! Mulțumim tuturor celor care au fost astăzi alături de noi!” a declarat pentru Reper24, Iulian Bagut- Președinte Guerrilla MC Reșița

Campania de donare de sânge „E rândul tău să fii erou!”, va avea loc astăzi, între orele 08:00-12:00, la Centrul de Transfuzie Sanguină din centrul Reşiţei.

Donarea de sânge este un gest de responsabilitate socială manifestat la nivel individual. Printr-un gest simplu, la îndemâna majorităţii cetăţenilor, fiecare donator oferă o şansă la viaţă acelora pentru care disponibilitatea sângelui compatibil face diferenţa dintre viaţă şi moarte. În orice clipă, fiecare dintre noi am putea deveni pacienţi sau aparţinătorii unui pacient, 450 ml de sânge donat ar putea salva până la trei vieți”, se arată în comunicatul de presă semnat de Daniel Amariei, directorul Casei de Cultură a Studenților din Reșița.

Avantajele donatorilor:

Donatorii de sânge au dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare și alte beneficii, precum:

-7 tichete de masă

-o zi liberă de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvența pentru elevi, studenți și militari, în ziua donării

-decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau reședința în altă localitate decât cea în care își are sediul instituția la care se face donarea de sânge

-reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun, dacă donarea se face la instituția de profil din localitatea de domiciliu sau din cea în care donatorul este angajat.

 

Cum poți să donezi?

Pentru a putea deveni donator de sânge, trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

-vârstă cuprinsă în intervalul 18 – 60 de ani;

-greutate 58 – 100 kg femeile și 60 – 110 kg bărbații;

-tensiune arterială sistolică între 11 și 18 mmH;

-să nu fi suferit în ultimele luni intervenții chirurgicale sau stomatologice;

-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada ciclului menstrual;

-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 72 de ore înaintea donării;

-să nu ai/să nu fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, de piele sau miopie peste (-) 6 dioptrii.

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei