fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Cine este Pia și cine a invitat-o de Crăciun?

Furtuna Pia, așa cum a fost denumită de meteorologi, lovește mai multe țări din Europa, printre care și România, în următoarele zile, cu forța unui uragan, potrivit unei avertizări meteo.

Furtuna Pia este, potrivit meteorologilor, una dintre cele mai puternice furtuni din apropierea Crăciunului. Printre țările afectate de fenomenul meteo se numără și România.

Meteorologii din Germania au denumit furtuna „Zoltan”, în timp ce specialiștii din alte țări i-au pus numele „Pia”. Furtuna urmează să își facă efectul în perioada 21-22 decembrie și va lovi cu forța unui uragan. Viteza rafalelor de vânt urmează să fie de până la 130 de km/h.

Administrațiile de Meteorologie din mai multe țări europene au emis deja alerte, care sunt în curs de actualizare. Drept urmare, Danemarca a emis un cod portocaliu de vânt extrem, la fel ca și Germania, Slovacia și Elveția. În Olanda, specialiștii au emis o avertizare meteo cod roșu de inundații, în timp ce Marea Britanie, Lituania, Letonia și Estonia au emis avertizări cod galben de vânt.

Și România va fi afectată de furtuna Pia, mai ales în vest, centru și nord, cu vânt, lapoviță și ninsori, dar și viscol puternic în zona de munte, în acest weekend.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei