14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

Ciuca bătăilor

Cu ce i-o fi greșit generalul Ciucă președintelui Iohannis încât să aibă parte de o asemenea umilință aproape identică cu cea trăită de actualul președinte pe vremea când Traian Băsescu, președinte la acea vreme, l-a tot plimbat prin București fo două săptămâni pentru ca apoi să-l trimită retur la Sibiu nu înainte de a-i pune porecla, ,,Premierul de la Grivco” !?

Sunt convins că generalul ar fi înjghebat la repezeală un guvern în care i-ar fi inclus pe USR-iști sau pe PSD-iști și care să treacă de Parlament și să pună capăt crizei politice. N-a fost să fie. Cu toate că generalul a fost în pețit, cu cascheta în mână și sabia în teacă și la ușa PSD și a USR. Disponibile la concubinaj, de conjunctură și din interes (material, bineînțeles), au fost ambele partide dar…

Ce s-a întâmplat în culisele acestei târguieli în care nimeni nu a cumpărat, nimeni nu a vândut și nu s-au ciocnit paharele cu șampanie ?! Cine nu a dorit ca dl Ciucă să fie premier și astfel România să devină o țară guvernabilă și guvernată. Cumva Iohannis ? Cumva Cîțu?

spot_img

Mai mult, cine i-a făcut echipa premierului desemnat Ciucă ? Asta ultima…minoritară. Căci Ciucă nu l-ar fi pus pe Predoiu nici măcar santinelă la poarta Palatului Victoria dar-mi-te ministrul Armatei. Sau pe Alinuța Olteanu-Voicu-Isar-Gorghiu la Justiție… Ca să nu-i amintesc pe Țurcana, Vîlceanu și alți soldați neinstruiți. Niciodată ! Dezerta și nu ar fi făcut asemenea erori.

Echipa de asalt a generalului, încropită la sediul PNL ( și nu de generalul Ciucă) n-ar fi avut nicio șansă în niciun fel de misiune. Nu poți vota așa ceva, cu tot respectul pentru unii dintre caporalii din primul rând. Nici măcar…papagalii din ,,echipa câștigătoare” din PNL nu ar pune bila albă în urna albă. Care echipă câștigătoare l-a pierdut pe primul ei papagal, Rareș Bogdan. Care a fost ieri foarte ferm și ne-a anunțat șucărit leoarcă: nu mai vreau să fiu papagal ! I-o fi rușine și lui, săracul !

Ce-i de făcut ? Guwerner-ul Ciucă va fi trimis la plimbare, vom rămâne pe cap cu Cîțu și echipa lui câștigătoare dar interimară. Cât ? Cel puțin 6-7 luni, până la Alegeri Anticipate. Singurul avantaj va fi că Guwerner-ul nu poate da Ordonanțe. Altfel… vai de mama noastră!

Vom avea cuvântul la…vot. Dacă vom vota ca până acum, cu ochii închiși, sau nu vom vota, ne merităm soarta!

Sursă foto: ziarulnațional.ro

Mihai SPRÂNCEANĂ

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei