14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

Stationarul 2 renaște din „Lanul de lavanda”

Chiar dacă pare titlul unui film, este o realitate menită să ne bucure că în pofida vremurilor în care trăim. Clasa politică pare ruptă de realitate și tot ce ne-a mai rămas este sufletul admirabil al unor oameni și așa greu încercați, care pun mână de la mână și fac ceea ce alții au în fișa postului.

Staționarul 2 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița (clădirea din proximitatea hotelului Rogge) prinde contur în acțiunea de renovare! Într-un mesaj din care se citește răbufnirea unui om prea des călcat în picioare pe nedrept, Alina Stancovici – managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, hulit de autorități, dă dovada implicării într-un proiect în care OAMENII sunt subiectul principal.

Nu domnia sa, nu autoritățile, nu cei care ar fi trebuit să facă și nu fac ci oamenii simpli care, după ce au pus mână de la mână și au adus pe linia de plutire Staționarul 3, o fac din nou și cu această unitate sanitară:

spot_img

„Startul s-a dat în cursul lunii iulie, în lanul de lavanda de la Peciu Nou, unde o doamna cu suflet mare, Florentina Martiș, a organizat strângerea de fonduri pentru acoperișul Stationarului 2, în contul asociației Lions Kindnesse (NR donând toate încasările personale din producția de lavandă și produse din lavandă obținute anul acesta).

O zi mai târziu de la demararea acțiunii, avea să răspundă prompt și consistent Mitropolitul Banatului, IPS Ioan cu cele necesare reparațiilor la acoperiș. Astfel, din fondurile strânse prin bunăvoința semenilor noștri, a Episcopului Romano Catolic de la Timișoara, Excelența Sa Joseph Csaba Pall, a studenților Centrului Universitar al Universității Babeș Bolyai din Reșița, a comunității din Reșița și Timișoara, în general au fost primite materialele de construcții necesare renovării.

Desigur, la toate acestea s-a adăugat ajutorul ca forța de muncă și materiale a societății TMK din Reșița, Primăria Reșița, voluntariatulul Asociației Bărbaților Creștini din Timișoara si a Penitenciarului din orașul de pe Bega, furnizor de forță de muncă pentru a patra luna consecutiv.

Hematologie, ieri și azi:

Nu poate trece însă neobservată implicarea si dedicarea doamnelor doctor Raluca Cornean (Hematologie) si Roxana Sîrbu (Balneofizioterapie), care au mobilizat întregul colectiv al celor doua Secții, schimbându-se astfel total și după foarte mulți ani peisajul celor două secții medicale.

Balneofizioterapie ieri și azi:

Vor continua lucrările pe Secția Oncologie, Neurologie si Psihiatrie, unde s-au anunțat deja donații constând în uși și geamuri de termopan, precum și materiale de constructii, dar lista rămâne deschisă, cu atât mai mult cu cât Oncologia, spre exemplu, e unica secție de acest gen din întreg județul, iar afecțiunile oncologice sunt…boala secolului!

Prin bunăvoința P.S. Lucian și campania de strângere de fonduri organizată de Episcopia Caransebesului, au fost schimbate ușile grupurilor sanitare și s-au montat 25 de uși de termopan.

Usile laterale ieri si azi:

După mult timp holul central de la parterul Stationarului 2 are 3 uși, astfel încât pacienții să nu aștepte în frig și în curent și marcând astfel intrarea pe Secția Neurologie, iar pe o altă ușă, făcându-se accesul spre curte, pâna zilele trecute fiind o ușă metalică, mâncată de rugină și legată cu lanțuri…

Holul central:

În aceeași notă a renovării și a mobilizării exemplare, se înscrie și Secția de Ortopedie și Traumatologie (Stationarul 1) a șefului secției dr. Mircea Bona și a colectivului de pe Secție.

Încet-incet, renovarea prinde contur, spitalul căpătând o haină nouă și curată, acest lucru în mod evident făcându-se cu implicarea colegilor de pe secțiile menționate, dar și a celor din comunitate care, deși nu trăim în cele mai roz vremuri, ajută, pactizând astfel pentru sănătate și condiții civilizate în spital.

Cei care au pus suflet și se implică sunt mulți, numiți ori nenumiți, dar cu toții sunt concitadinii noștri, regăsiți în proximitatea cercului de prieteni, a colegilor, familiei ori instituțiilor și societăților comerciale“ mai scrie Alina Stancovici managerul SJUR.

Schimbările nu doar că se văd cu ochiul liber, dar se simt și în gradul de civilizație în care sunt primiți pacienții de la staționarul 2. Teoretic ar trebui să se vadă și din…elicopter!!! dar tare mi-e teamă că nu se văd.

Și cum orice faptă bună nu rămâne nepedepsită mă aștept ca într-un viitor nu prea îndepărtat managerul să fie schimbat și înlocuit cu o persoană „competentă“ care să știe să intre în grațiile „șefului“ și să corespundă din punct de vedere politic. Iar dacă revine Tătaru la Sănătate, acest lucru s-ar petrece mult mai repede decât s-ar aștepta cineva. Nu de alta, dar mai există două tentative de a scăpa de Alina Stancovici semnate Nelu Tătaru și Cristian Gâfu.

Un lucru rămâne cert: chiar dacă va fi nevoită să abandobeze această luptă în care s-a implicat deplin, în „curtea“ spitalului vor rămâne lucruri palpabile pentru pacienți, lucruri ce nu vor putea fi „măsluite“ de politruci sau trecute la capitolul promisiuni electorale, precum Spitalul modular și noul Spital județean.

Dan AGACHE 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei