17.7 C
Reșița
duminică, 25 septembrie 22

Comuna Berzovia este cadastrată integral! Documentele, eliberate gratuit cetățenilor

Comuna Berzovia este cadastrată integral, noile cărți funciare fiind înmânate săptămâna aceasta autorităților locale, anunță reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Caraș-Severin. Este cea de-a două comună cărășeană care a fost cadastrată în proporție de 100% după Măureni, unde lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară au fost finalizate în urmă cu aproape doi ani.

Noile cărți funciare ale celor 12.035 de imobile și terenuri din comuna Berzovia au fost înmânate autorităților locale marți, 26 octombrie. Documentele au fost eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), susținut de Guvernul României. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au vizat o suprafață de 11.882,0023 de hectare și au început în anul 2016.

Berzovia este a doua unitate administrativ-teritorială (UAT) din județul Caraș-Severin, care a fost cadastrată integral. Până în prezent, aproape 58.000 de proprietăți din județ au fost înregistrate în evidențele de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni, dintre care circa 21.000 doar anul acesta. După cum știți, 21 de comune din județul nostru beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea tuturor proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Pentru 16 dintre acestea au fost semnate deja contractele pentru înregistrarea sistematică a imobilelor, iar pentru celelalte cinci a fost lansată o licitație în această vară și sunt în evaluare financiară și tehnică pe SEAP”, a precizat Rusalin Mureșan, directorul OCPI Caraș-Severin.

spot_img

În prezent, din totalul de 77 de UAT-uri din județul Caraș-Severin, două sunt cadastrate în proporție de sută la sută (Măureni și Berzovia), iar în alte 59 se desfășoară lucrări de cadastru general în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și la nivel de sector cadastral.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei