fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Comandamente de vacanță înființate în premieră de ANPC

Începând de la 01.07.2022, pe lângă structura tradițională de control, dedicată litoralului Mării Negre și Deltel Dunării, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a mai înființat, în premieră, încă 4 structuri similare, dedicate perioadei de vacanță din sezonul estival 2022. Este vorba despre:

Comandamentul Munte, care verifică operatorii economici care activează în industria ospotalității din zonele: Valea Prahovei, Brașov, Sibiu, Covasna, Harghita, coordonat de comisarul șef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu

Comandamentul Moldova-Bucovina, care verifică operatorii economici care activează în industria ospotalității din zonele: Neamț, Suceava, Iași, coordonat de comisarul șef adjunct al județului Neamț, Vlad Ciurea

spot_img

Comandamentul Maramureș, care verifică operatorii economici care activează în industria ospotalității din zonele: Valea Izei, Săpânța, Sighetu Marmației, coordonat de comisarul șef al Regiunii Nord Vest, Cristian Nicula

Comandamentul Mehedinți, care verifică operatorii economici care activează în industria ospitalității din zonele: Băile Herculane, Clisura Dunării, coordonat de comisarul șef adjunct al județului Mehedinți, Diana Moraru.

Primele rezultate ale acestei perioade aparțin Comandamentului Munte 2022, în urma acțiunilor desfășurate în perioada 04-08.07.2022, în care au fost verificați 22 operatori economici, din județele Prahova și Brașov.

Sunt poate unul dintre cei mai noi funcționari ai ANPC. Lucrurile se văd altfel din această parte a baricadei. Particip atât direct, cât și pe prin intermediul filmărilor și fotografiilor la toate acțiunile de control din comandamentul pe care îl coordonez.

Consider că singura șansă a turismului românesc este să se confrunte cu realitatea. Atât timp cât sunt comisar șef al unei regiuni importante, din perspectiva turismului, voi lua măsuri ferme și mă voi asigura că niciunul dintre comisarii de pe teren nu va face altfel.

Nu comentez faptul că până acum lucrurile ar fi putut fi mai bune, spun doar că superficialitatea aparține, cu siguranță, trecutului. Prefer să las imaginile să arate realitatea de pe teren.

Voi milita pentru promovarea operatorilor economici care înțeleg că legea și, implicit, consumatorii trebuie respectați.

Ar fi bine să ne caute, să ne ceară sfaturi și să ia măsuri, înainte ca noi să ajungem acolo, pentru că nimic și nimeni nu mă va face să închid ochii la nereguli.

Am venit în această instituție pentru că am șansa să schimb lucrurile în bine. Sunt prahovean și mă doare inima să văd că stațiuni întregi de pe Valea Prahovei aproape dispar de pe harta turistică, din cauza neglijenței. Acesta este doar primul val”, a declarat Ion Iordăchescu, comisar șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, respectiv 6 amenzi, în valoare totală de 95.000 lei și 9 avertismente. Măsurile complementare dispuse s-au referit la oprirea definitivă de la comercializare a 84 kg de produse alimentare, în valoare de peste 5.000 lei și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 3 unități.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ”Comandamentul Maramureș, care verifică operatorii economici care activează în industria ospotalității din zonele: …”

    Concluzie: ospitalitate la unii și ospotalitate la alții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei