fbpx
8.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

​Comuna Bozovici va avea un ambulatoriu nou! Proiectul, aprobat spre finanțare prin PNRR!

Veste bună pentru locuitorii din Valea Almăjului. Comuna Bozovici va avea un ambulatoriu nou, lucrările urmând să fie finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Este unul din obiectivele pentru care s-a zbătut atât admimistrația locală din Bozovici, cât și conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin. Puțin peste 7 milioane de lei va costa înființarea și dotarea ambulatoriului integrat Bozovici, care va face parte din structura Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Ministerul Sănătății a publicat astăzi lista cu cele 55 de ambulatorii de specialitate selectate pentru a primi finanțare din PNRR. În total, 142 de unități de medicină ambulatorie din România au depus cereri de finanțare, iar în urma evaluării, au fost selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, 55 de unități sanitare.

Bugetul total alocat pentru cele 55 de ambulatorii este de 514 milioane de lei fără TVA. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va semna contractele de finanțare cu beneficiarii, urmând ca în această primăvară să demareze lucrările de execuție.

spot_img

De menționat că proiectul de la Bozovici are la bază un studiu de fezabilitate donat Primăriei de către George Dancea, un almăjan stabilit de mulți ani în Statele Unite și care a dorit să ajute cetățenii din Valea Almăjului să beneficieze de servicii medicale de calitate.

Studiul de fezabilitate este un ajutor binevenit pentru comuna Bozovici, dar şi pentru toată Valea Almăjului.  Vor fi cabinete dotate cu aparatura necesară, inclusiv un RMN și un laborator de analize medicale. Este un ajutor nesperat pentru întreaga Vale a Almăjului“,  declara la momentul respectiv primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu.

„Va fi un ambulatoriu pentru persoanele din zonă, unde este o mare nevoie de servicii medicale. De la Bozovici, de pe Valea Almăjului până la Reșița e o cale lungă și atunci e important să poți interna pacienții o zi, două, să le oferi strictul necesar, să aibă baza materială pentru așa ceva. Vor fi condiții civilizate și aparatură pentru a putea rezolva nevoile imediate ale oamenilor din Valea Almăjului”, explica la rândul său președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Valoarea totală a finanțării pentru înființarea și dotarea Ambulatoriului integrat Bozovici în cadrul structurii Spitalului Județean de Urgență Reșița este de 7.034.683 de lei (fără TVA).

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei