fbpx
2.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Încă o tranșă din PNRR a intrat în bugetul Ministerului de Finanțe

Ministerul Finanțelor a primit în această săptămână a treia tranșă de bani din Planul Național de Redresare și Reziliență și ajunge astfel la un grad de încasare de 42% din totalul alocat, anunță instituția.

Ministerul Finanțelor a încasat miercuri suma de 521 milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 600 de mii de case de marcat la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și reîntregirii sumelor cheltuite în trimestrul IV, de la bugetul de stat, pentru investițiile din cadrul jaloanelor PNRR.

„Este cea mai mare sumă primită până acum și adăugând și primele două tranșe încasate anul trecut ajungem să avem peste 42% încasări din alocarea totală destinată ministerului prin programele asumate din PNRR. Suntem în grafic”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

spot_img

Prin conectarea celor 600 de mii de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit sau profit a cheltuielilor ocazionate de achiziția și punerea în funcțiune a aparatelor de marcat fiscale electronice. Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziției aparatelor de marcat electronice fiscale, se ridica la sfârșitul anului trecut la 338 mililoane lei.

Sursă: stiripesurse.ro

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei