14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

Comuna Luncavița nu se situează printre fruntașele din Caraș-Severin la capitolul vaccinare anti Covid

La nivel național procesul de vaccinare pentru virusul Covid-19 a încetinit „alarmant“ după cum afirmă autoritățile. O scodere a numărului persoanelor interesate de vaccin se observă atât în mediul urban cât și în cel rural. Comuna Luncavița din Caraș-Severin nu iese din acest tipar, afirmă primarul Nicolae Ion Velescu:

„Nu stăm tocmai strălucit la acest capitol; suntem pe undeva pe locurile 5 – 6 din coada clasamentului, în pofida apelului nostru și al autorităților sanitare. În mediul rural lucrurile stau puțin altfel decât la oraș. Aici fiecare se cunoaște cu fiecare. Au fost câteva cazuri în care oamenii s-au simțit rău după prima sau a doua doză de vaccin, iar ceilalți săteni s-au speriat. De aici această reticență a lor în a se vaccina“ a precizat pentru Reper24 primarul comunei Luncavița Nicoale Ion Velescu.

Pentru a crește rata de vaccinare la nivel național, autoritățile pregătesc o tombolă pentru cei ce s-au vaccinat deja dar și tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru toți cei ce se vaccinează de acum înainte și se dicută tot mai des despre o vaccinare obligatorie, în condițiile în care rata de vaccinare nu a depășit 40% din populația adultă.

spot_img

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei