20.7 C
Reșița
sâmbătă, 01 octombrie 22

Dacia 1300, automobilul Epocii de Aur, dar și alte vehicule retro revin în centrul Reșiței!

 

Retromobil Club România – filiala Caras-Severin, cu sprijinul Primăriei Municipiului Reșița este prezentă la aniversarea celor 250 de ani de foc continuu la Reșița printr-o manifestare de excepție.

Tradiționalul eveniment expozițional Fabricat în România al Retromobil Club va aduce în centrul Reșiței, oraș cu tradiție industrială dar și în zona motorsportului românesc, o varietate de automobile vechi de fabricație românească, exemplare unice, autentice, păstrate cu grija de iubitori din toată țara!

spot_img

Despre evenimentul din data de 26 iunie, care va începe la ora 14:00, președintele Retromobil Club Caraș-Severin, Andrei Rotaru, inițiatorul manifestării, prefațează acțiunea din centrul Reșiței și vorbește și despre cel mai recent produs auto restaurat, Dacia 108 WH:

„Vorbim de automobile vechi „made in Ro“, de exemplare unice păstrate cu grijă de iubitori din toată țara, odată cu atmosfera festiva a anului aniversar, inima reșițenilor va bate încă odată cu emoția concursurilor automobilistice de altădată și vor avea ocazia să retrăiască acele momente unice.

Dacia 108 – Werner Hirschvogel este poate felul meu de a fi reșițean. Nu aveam în minte să leg acest efort de cei 250 de foc continuu la Reșița, dar cred că s-a potrivit minunat. În Reșița, a fost și acest foc al pasionaților de curse, de automobilism, al celebrului circuit al “Cupei Păcii și Prieteniei ” desfășurat ani de-a rândul în oraș și nu în ultimul  rând campionatul  de coastă de pe Valea Domanului…și, întâmplător, sau nu ?! anul acesta, o Dacie 108  a luat din nou startul! Asta mă bucură cel mai tare! Sunt puține mașini istorice de circuit competițional care s-au mai păstrat, pe categoria noastră abia dacă se strâng câteva din toată țara, mă refer aici la cele fără modificări de motorizare. Dar, iată, Reșița are din nou cu ce să se mândrească! Și eu, bineînțeles!“

Reper 24 este partener media al evenimentului „Fabricat în România“ organizat de Primăria Reșița și Retromobil Club România, Filiala Caraș-Severin.

Fabricat în România este un eveniment dedicat automobilelor retro care va completa etapa națională de viteză în Coastă Cupa Reșița care va avea loc în perioada 25 – 27 iunie 2021 pe celebtrul traseu de pe Valea Domanului.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei