18.7 C
Reșița
sâmbătă, 01 octombrie 22

Comunitățile situate de-a lungul Dunării, conectate printr-o „promenadă culturală”

Asociația Euroland Banat din Reșița s-a alăturat unui consorţiu de universităţi, institute de cercetare, administraţii publice, ONG-uri, care implementează proiectul „Brandul Urban Dunărea”. DANUrB+ are ca scop conectarea comunităților de-a lungul fluviului Dunărea și consolidarea legăturilor deja existente. Echipa Euroland Banat şi partenerii acţionează ca şi facilitatori în punerea bazelor unor colaborări la nivel local, pentru a crea premise de dezvoltare și evenimente care să pună în valoare tradițiile și valorile culturale.

Proiectul urmărește consolidarea economiei locale și dezvoltarea turistică a orașelor mici și mijlocii de pe Dunăre, prin identificarea și valorificarea unor resurse culturale încă neutilizate, aflate într-o strânsă legătură cu fluviul care le leagă.

Scopul său principal este de a crea o rețea spațio-culturală cuprinzătoare, o «Promenadă Culturală» a Dunării, prin conectarea tuturor comunităților de-a lungul acesteia și construirea unui turism comun, pornind de la o ofertă comună, aflată pe o rută cu posibilități similare de dezvoltare și care să poată crește numărul de vizitatori din regiune”, explică Andrei Szabo, președintele Euroland Banat.

spot_img

În contextul acestui ambițios proiect, echipa Euroland Banat este deschisă față de inițiative ale unor organizații locale, instituții și persoane care sunt interesați de stimularea turismului, potențialul și economia regiunii noastre, vizată prin proiect și își manifestă interesul față de potențiale colaborări în cadrul inițiativei DANUrB+ pentru atingerea obiectivele stabilite în comun.

DANUrB+ va adăuga valoare identității culturale a Dunării prin evenimente planificate, precum Zilele Dunării, diverse publicații, inclusiv un Atlas al orașelor DANUrB+ și un film documentar. Vom reveni cu informații suplimentare pe măsură ce implementarea activităților proiectului continuă.

Proiectul DANUrB+ se derulează până în decembrie 2022 şi este finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Interreg Transnațional Dunărea, având un buget total de peste 2,7 milioane de euro.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei