5.7 C
Reșița
marți, 06 decembrie 22

(FOTO) Grupă cu program prelungit la grădinița „Raza Soarelui“ din Oravița

Pentru că înțelegem necesitatea de a oferi fiecărui copil un start bun în viață, dar și cât de important este pentru părinții care lucrează să știe că atunci când nu se află lângă ei, copiii sunt în siguranță, una dintre preocupările noastre constante este să le oferim soluții care să-i ajute“, a declarat primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

Educația timpurie este esențială pentru dezvoltarea copiilor și pregătirea lor pentru școală. Ne dorim ca toți copiii să beneficieze de condiții care să-i formeze armonios și de aceea, împreună cu conducerea  Grădiniței „Raza Soarelui”, am făcut demersuri către Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin pentru înființarea unei grupe cu program prelungit“, a mai spus edilul din Oravița.

Necesitatea acestei inițiative a fost generată de cererile venite din partea părinților pentru acest tip de serviciu, în condițiile în care în partea de sus a orașului nu exista până în prezent o grupă cu program prelungit pentru preșcolari.

spot_img

Interesul manifestat pentru asigurarea unei educaţii timpurii corespunzătoare este justificat de faptul că aceasta este definitorie pentru formarea copilului de la naştere până la intrarea în sistemul de învăţământ obligatoriu, dat fiind faptul că este centrată pe dezvoltarea caracteristicilor psihologice şi individuale ale acestuia, având la bază ideea potrivit căreia vârstele mici sunt baza formării personalităţii.

Pe lângă dezvoltarea integrată a copilul dorim să venim în acest mod în întâmpinarea nevoilor pe care le au de asemenea părinții, membrii ai comunității noastre, prin asigurarea unui ansamblu de servicii de îngrijire cu program prelungit care să sprijine familiile ce găsesc cu greu soluții”, explică edilul.

În ceea ce privește costurile suplimentare pe care le-au presupus înființarea și funcționarea grupei cu program prelungit, acestea au fost suportate din bugetul local, la fel ca și cheltuielile legate de amenajarea și dotarea corespunzătoare a spațiului destinat acestei activități.

Acum, copiii învață, se joacă, se odihnesc și primesc o masă caldă, totul într-o atmosferă deschisă și prietenoasă, sub supravegherea personalului specializat.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei