fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Condițiile precare din sănătate, în topul minusurilor din județ văzute prin ochii prefectului Ioan Dragomir!

Într-un top al problemelor cu care s-a confruntat județul Caraș-Severin în anul 2022, după situația lucrările extrem de întârziate la rețelele de apă și canal, expusă într-un articol anterior, pe locul doi s-ar afla, conform opiniei prefectului Ioan Dragomir, condițiile precare din sănătate.

„Aici mă refer în special la cele două spitale din Reșița și Caransebeș, la slaba lor finanțare. Sunt multe probleme, au datorii, au acumulat în decursul anilor datorii foarte mari.

Din păcate și aici au fost unele proiecte pentru îmbunătățirea situației, la unele s-a renunțat de bunăvoie de către actuala conducere a județului, altele poate nu au fost urmărite suficient și nu am reușit să le ducem la capăt nici pe acelea.

Ne bucurăm de inițiativa deputatului Silviu Huduzeu privind achitarea datoriilor spitalului din Reșița, un ajutor real pentru județul nostru. Cred că este suma la care s-a renunțat la începutul acestui an”, a declarat prefectul Ioan Dragomir, în cadrul unei întâlniri cu presa locală.

Există dorința construirii unui spital nou la Reșița, și a fost afirmată în repetate rânduri atât de primarul Ioan Popa, cât și de președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, dar prefectul Ioan Dragomir este sceptic în privința realizării acestui proiect.

„Problema spitalului de la Reșița știți că este de ani și ani de zile. Acum se vehiculează includerea spitalului județean din Reșița pe PNRR. M-aș bucura enorm, însă hai să ne amintim că în urmă cu 10-12 ani s-a vehiculat construirea unui spital la kilometru 7. Cred că s-au făcut și niște plăți destul de serioase și nu s-a ales nimic.

E complicat să ne batem noi cu municipii mari din țară, centre universitare, să obținem finanțarea pentru un spital, dar dacă se vor obține, într-adevăr acei oameni vor rămâne în istorie”, a concluzionat prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir.

Amintim că amendamentul deputatului PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, pentru sprijinirea Spitalului Județean de Urgență din Reșița a fost aprobat, iar spitalul reșițean va beneficia de achitarea datoriilor istorice.

Lorena POENARU

3 COMENTARII

 1. Ideea spitalului de la km 7 avea un singur avantaj era amplasat într-o zonă nepoluată (cu mult înafara orașului). în rest numai dezavantaje majore, un mare dezavantaj fiind faptul că accesul rudelor la pacienții internați era îngreunat de lipsa mijloacelor de transport în comun, cheltuielile acestora crescând enorm numai prin simplu fapt că trebuiau să plătească un taxi pentru a ajunge la cei dragi aflați în suferință.
  Oribil este însă faptul că primăria nu numai că nu face nimic ci din contră, poluează tot mai agresiv câteva cartiere din oraș, recurgând la efectuarea unor studii falsificate pentru a „demonstra” autorizat că nu este așa, și că poate să-și continue activitatea de POLUARE și mai agresiv decât până acum

 2. Poate că nu am observat, dar zona triaj, Mociur, fostul Aglomerator nu prea am văzut activități de decontaminare a solului!!!. In zona de căi ferate Triaj solul poate fi puternic infestat cu substanțe poluante toxice scurse din vagoane! In zona depozitelor aglomeratorului la fel! …

 3. Există dorința … și a fost afirmată … atât de primarul Ioan Popa, cât și de … Romeo Dunca, dar …
  „Problema spitalului … este … că s-au făcut și niște plăți destul de serioase și nu s-a ales nimic.” a concluzionat prefectul …

  Cum nu s-a ales nimic? S-a ales … ”praful”.
  Fie și acela ”aruncat în ochii alegătorilor” (naivi), chiar din buzunarele acestora.
  Nu dorința, ci exclusiv interesul funcției de ”ordonator principal de credite” (către ”partid” și propria clientelă) există la Popa și Dunca.
  În rest, această ”specie” de personaje ”emană” o vizibilă iubire față de om (și ”punga” acestuia). ”Kukurigu” boieri mari, dați …
  Nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei