Consilierii județeni întruniți în ședință extraordinară au votat proiectul ce prevede contribuția CJ la proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin, în perioada 2014-2020, un proiect al Aquacaraș în valoare de peste 34.000.000 de lei.
Contribuția Consiliului Județean este de 650.000 de lei, reprezentand 2% din deficitul de finanțare (94% din cheltuielile eligibile).
Proiectul va fi derulat de Operatorul Regional SC Aquacaraș SA și se încadrează în prioritatea POIM 2014-2020 – Obiectivul Specific (OS)3.2- Cresterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentarii cu apă potabilă a populației și răspunde politicii POIM de dezvoltare a unor companii performante în sectorul de apă – apă uzată, capabile să opereze eficient infrastructurile modernizate prin fonduri europene. Proiectul este o continuare a programelor de investiții derulate anterior pentru sectorul de apă-apă uzată din județul Caraș-Severin.
Potrivit reprezentanților CI, investițiile propuse sunt derivate din lista investițiilor prioritare identificate în cadrul Master Planului județean pentru servicii de apă-apă uzată actualizat în anul 2015 și vizează asigurarea unui grad de acoperire cu servicii apropiat de 100% în aria de operare a Operatorului Regional Aquacaraș.
Investițiile propuse în cadrul Proiectului vor fi amplasate în următoarele UAT¬uri din județul Caraș-Severin: Reșița, Caransebeș, Bocșa, Oravița, Grădinari, Ticvaniu Mare, Moldova Nouă, Oțelu Roșu, Băile Herculane, Mehadia, Anina, Teregova, Topleț.
Cofinanțările stabilite pentru unitățile administrativ teritoriale din județul Caraș-Severin țin cont de schema de finanțare reglementată în cadrul POIM și de valoarea de investiție de pe raza fiecărui UAT, stabilită conform Devizului General.
Lorena POENARU