18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Consiliul Județean spune „da” extinderii investițiilor în serviciile de apă și apă uzată la nivelul județului!

Consilierii județeni întruniți în ședință extraordinară au votat proiectul ce prevede contribuția CJ la proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin, în perioada 2014-2020, un proiect al Aquacaraș în valoare de peste 34.000.000 de lei.

Contribuția Consiliului Județean este de 650.000 de lei, reprezentand 2% din deficitul de finanțare (94% din cheltuielile eligibile).

Proiectul va fi derulat de Operatorul Regional SC Aquacaraș SA și se încadrează în prioritatea POIM 2014-2020 – Obiectivul Specific (OS)3.2- Cresterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentarii cu apă potabilă a populației și răspunde politicii POIM de dezvoltare a unor companii performante în sectorul de apă – apă uzată, capabile să opereze eficient infrastructurile modernizate prin fonduri europene. Proiectul este o continuare a programelor de investiții derulate anterior pentru sectorul de apă-apă uzată din județul Caraș-Severin.

spot_img

Potrivit reprezentanților CI, investițiile propuse sunt derivate din lista investițiilor prioritare identificate în cadrul Master Planului județean pentru servicii de apă-apă uzată actualizat în anul 2015 și vizează asigurarea unui grad de acoperire cu servicii apropiat de 100% în aria de operare a Operatorului Regional Aquacaraș.

Investițiile propuse în cadrul Proiectului vor fi amplasate în următoarele UAT¬uri din județul Caraș-Severin: Reșița, Caransebeș, Bocșa, Oravița, Grădinari, Ticvaniu Mare, Moldova Nouă, Oțelu Roșu, Băile Herculane, Mehadia, Anina, Teregova, Topleț.

Cofinanțările stabilite pentru unitățile administrativ teritoriale din județul Caraș-Severin țin cont de schema de finanțare reglementată în cadrul POIM și de valoarea de investiție de pe raza fiecărui UAT, stabilită conform Devizului General.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei