fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Contracte de 1,1 miliarde de euro pentru ca românii să aibă spitale mai sigure

Până în prezent, au fost semnate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020) 380 contracte, cu finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene de 1,1 miliarde de euro. Fondurile sunt utilizate pentru dotarea spitalelor cu echipamente medicale de ultimă generație, echipamente de protecție și creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene continuă semnarea de  contracte de finanțare, pentru modernizarea infrastructurii spitalicești din România.

„Domeniul sănătății publice, obiectiv de interes social major, este prioritar pentru investițiile din fonduri nerambursabile. Așa cum au arătat-o incidentele regretabile din anii trecuți, culminat cu răspândirea SARS-CoV-2, fie că este pandemie sau nu, infrastructura de sănătate a României și cadrul de furnizare a serviciilor trebuie să fie adaptate la tehnologiile moderne pentru a satisface nevoile medicale ale populației. În acest sens, pot spune că este o perioadă prolifică, în care semnăm numeroase contracte pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului, precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare incendii. Trebuie menționat că separat de aceste fonduri alocate din perioada de programare 2014-2020, dispunem de fonduri importante pentru domeniul medical atât în Programul Operațional Sănătate, cât și în Planul Național de Redresare și Reziliență”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

spot_img

Până în prezent, au fost semnate 380 contracte cu o finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene de 5.497 miliarde de lei, aproximativ 1,1 miliarde euro.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ”Așa cum au arătat-o incidentele regretabile din anii trecuți, culminat cu răspândirea SARS-CoV-2 …”

    Ez oz ”incidentele” nem acord ”culminat”.
    Însă ”au arătat-o” … (groasă).

    Situația cu exploziile de prin spitale, bineînțeles, nu altceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei