Clisura Dunări, una dintre perlele turistice ale Banatului Montan încearcă de ani de zile să iasă din anonimat. Cu trei pescari și câteva pensiuni, cu turiști de o zi, cel mult două, cu o inactivitate concertată a autorităților publice județene, Clisura Dunării se zbate să iasă la lumină.
Noroc în câteva entități mai mici, cu precădere administrații locale din zonă care încearcă de ani de zile să trezească la viață această comoară turistică nefructificată. Printre aceste entități se numără și Asociația Dunărea Moldova Nouă, mereu implicată în tot felul de activități menite să promoveze zona, mereu neobosită în încercarea de a mai face ceva pentru scoaterea orașului și a Clisurii din conul actual de umbră.
Corneliu Martin, președintele asociației invită factorii responsabili să pregătească proiecte de promovare a zonei:
„În noua sesiune de finanțare pe GAL Clisura Dunării sperăm la un proiect pe promovarea comunităților din GAL (Socol, Pojejena, Gârnic, Sopot, Moldova Nouă, Coronini, Sichevița, Berzasca, Svinița și Dubova), prin realizarea materialelor de promovare și participarea la Târgurile de turism naționale și internaționale cu o echipă de operatori și ghizi de turism din Clisura Dunării!
O promovare cu traseele turistice, gastronomia locală, tradiții, obiceiuri, meșteșuguri locale, infrastructura Horeca cu serviciile și argumentele oferite de către cei care trăiesc și muncesc în Clisura Dunării se face cu sufletul și va atrage turiști din toate colțurile țării și nu numai“, a precizat Corneliu Martin, președintele Asociației Dunărea Moldova Nouă.
Dan AGACHE