fbpx
21.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 aprilie 24

Cosmin Bolosin: „Nu putem să aruncăm cu noroi într-un om care beneficiază de prezumpția de nevinovăție”

Clientul meu nu are calitate procesuală. Nu putem să aruncăm cu noroi într-un om care beneficiază de prezumpția de nevinovăție”, transmite Cosmin Bolosin, avocatul lui solistului de muzică populară Cătălin Birău.

Precizările lui Bolosin vin în urma publicării articolului „Vânătoarea de cerbi s-a lăsat cu dosar penal! Procurorii au luat în cătare un solist de muzică popular”. Avocatul a ținut să transmit că pentru moment, clientul său poate avea cel mult calitatea de martor, în nici un caz cea de suspect sau inculpat în dosarul de braconaj.

Clientul meu, dl Birău, deocamdată, în prezentul dosar, nu are calitate procesuală, nu este nici suspect, nici inculpat și poate să fie maxim martor. Deocamdată sunt simple speculații ale celor de la Serviciul Arme, din punctul meu de vedere nesusținute de probe și afirm cu tărie acest lucru.

Nu putem să aruncăm cu noroi într-un om care beneficiază de prezumpția de nevinovăție conform articolului 4 din procedura penală. Mai mult, dacă ar fi vorba de el, Serviciul Arme și Muniții ar trebui să se desesizeze, să trimită de urgență dosarul la Parchetul Militar, având în vedere calitatea persoanei, el fiind pompier. Repet, din câte cunosc eu, clintul meu nu are nicio calitate încă, de suspect sau inculpat”, a precizat Cosmin Bolosin.

Citește si:  Vânătoarea de cerbi s-a lăsat cu dosar penal! Procurorii au luat în cătare un solist de muzică populară

De menționat că în ciuda celor avansate de apărătorul vânătorului – pompier, cei aflați la fața locului în noaptea cu pricina afirmă că între cei care au executat foc asupra cerbului carpatin s-a regăsit, fără doar și poate, tânărul solist. „Așa cum între porc și cerb, diferența e una evidentă”, au transmis aceștia.

 

Sergiu TABAN

1 COMENTARIU

 1. „Nu putem să aruncăm cu noroi într-un om care beneficiază de prezupmția de nevinovăție conform articolului 4 din procedura penală.”

  Asta teoretic și constituțional, în cazul ideal.
  Practic (și neconstituțional), ”milițenii” pot arunca cu prezumție ”bănuită rezonabil” prin care orice coarne pot fi distinse, noaptea, în teren agricol sau forestier, respectiv prin intenție (directă, indirectă sau prezumată).
  Nu pot arunca și cu noroi, asta așa este.
  Urmează ca o expertiză tehnico-științifică să stabilească cu exactitate apartenența coarnelor la un porc, cerb sau bicicletă, precum și amprenta balistică (a glontelui sau bilelor).
  Între timp, se ridică pentru cercetări (art.61) arma, autoturismul și casa suspectului, ca mijloace materiale de probă, până la soluționarea definitivă a procesului penal (cândva, la paștele cailor).
  Și sub obligația de a se lua măsuri de conservare a locului săvârșirii infracțiunii (pădurea), cerință /obligație legală încălcată flagrant de respectabilele organe.
  Dura lex sed … asta e, ăștia suntem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei