fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Vânătoarea de cerbi s-a lăsat cu dosar penal! Procurorii au luat în cătare un solist de muzică populară

Încă o dată se dovedește că vânătoarea nu poate intra în apanajul oricărui posesor de armă.

Părea că va ajunge la Cerbul de Aur, dar el a ales o altă cale spre a pune mâna pe trofeu… să ucidă animalul din pădurile Banatului de Munte… Cătălin Birău este un solist de muzică populară, tânăr, simpatic, apreciat, însă, din datele noastre și unul dintre bărbații pe care polițiștii l-ar fi descoperit la o vânătoare ilegală, undeva în noaptea de sâmbătă spre duminică, între Delinești și Târnova.

Vânătorii aveau chiar și autorizație colectivă, doar că nu au respectat întru totul specificațiile autorizației de vânătoare, iar la un moment dat au luat în cătare un exemplar superb de cerb carpatin, pe care l-au ucis. Despre aventura vânătorilor, reprezentanții IPJ Caraș-Severin, ne-au transmis următoarele detalii:

În data de 16 septembrie, la ora 02:30, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că într-o zonă forestieră dintre localitățile Târnova și Delinești s-au auzit focuri de armă.

Dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj!

Din cercetările efectuate de polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Caraș-Severin, s-a stabilit că în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2023, doi bărbați de 35 si 31 de ani, din comunele Ezeriș și Brebu, s-ar fi deplasat, în baza unei autorizații de vânătoare colective, pe un fond de vânătoare din satul Delinești, ocazie cu care nu ar fi respectat specificațiile autorizației de vânătoare, împușcând un cerb carpatin, căruia i-ar fi secționat craniul și trofeul, pe care le-ar fi ascuns în vegetație.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea de infracțiuni de braconaj, prevăzute de Legea nr. 407 din 2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic și uz de armă fără drept, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.

Cadavrul animalului a fost predat gestionarului fondului de vânătoare.

De asemenea, polițiștii au ridicat de la cei bănuiți două arme de vânătoare și muniția aferentă“.

Așadar, dosarul și trofeul cerbului carpatin a ajuns pe masa procurorilor, cei care au de instrumentat un caz serios, dincolo de doinele și refrenele pătimașe abordate de interpretul braconier.

 

Sergiu TABAN

3 COMENTARII

 1. Cam așa înțeleg vânătoarea majoritatea idioților din România.
  Cum intră în posesia unei arme, încep să facă ce vor și când vor cu ea.
  Ne mai mirăm că ajung să se împuște între ei în timpul partidelor de vânătoare.

  Oricum, specimenul din articol va scăpa cu suspendare sau ceva amendă și gata, pentru că așa sunt legile la noi (alea făcute de nelu rotofeiu de pătulele și velea diesel de armeniș).

 2. Dacă era un Țiriac sau prințul Charles militia îi ierta și îi amendau pe pârâcioșii de serviciu bașca îi ajutau să hăituiască vânatul, așa merge în țara lui Kakao Vodă 👎👎👎

 3. „vânătoare ilegală, undeva în noaptea de sâmbătă spre duminică ”

  Articolul 42
  (1) Constituie infracţiune de braconaj şi se pedepseşte …
  k) vânătoarea prin utilizarea pe timp de noapte … a dispozitivelor care permit ochirea şi tragerea pe întuneric;

  Se referă oare și la ”tragerea pe dreapta”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei