fbpx
29.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Procesul Alinei Stancovici se judecă la Reșița! Strămutarea cerută de Dunca, neaprobată!

Șanse mari pentru fostul manager al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Alina Stancovici, de revenire în funcția de unde a fost eliberată la final de lună mai, 2023, de către președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. O spune, printre rânduri, chiar Romeo Dunca, după ce Curtea de Apel Timișoara i-a respins cererea de strămutare a procesului de la Reșița și din Caraș-Severin, la un alt tribunal din țară.

Se pare că argumentele prezentate de avocații lui Romeo Dunca nu au stat în picioare, iar judecătorii de la Curte au apreciat că legiuitorii Tribunalului Caraș-Severin sunt competenți și neaserviți vreunei dintre părți, în această cauză.

Despre situația în care, Alina Stancovici, va juca „pe teren propriu“, autorul demiterii managerului SJUR, Romeo Dunca, a consemnat cu amărăciune și citarea unor filozofi greci, deși ar fi putut cita liniștit doar din Darian Ciobanu, secretarul de județ care a stat vreme lungă alături de unul dintre cei mai „citiți“ români pe care i-am avut în fruntea județului, cel care (re)cita cu o ușurință debordantă din marii clasici de la noi și de departe, îmi permit aici nominalizarea lui Sorin Frunzăverde:

Cererea de strămutare a procesului legat de dorința doamnei Stancovici de a se reîntoarce la conducerea SJUR nu a fost aprobată. Rămâne să ne judecam aici și să sperăm în corectitudinea unui magistrat reșițean al cărui soț este coleg de muncă  cu doamna în cauză. Doamnă care, de altfel, este colegă  de serviciu și cu președintele Secției Penale din cadrul Tribunalului  Caraș-Severin. Care și dânsul se judecă cu mine pe la o  instanța din Dolj. Așadar, rămâne să fim noi sănătoși  și să putem reflecta la  cuvintele unui filozof grec care spunea că ,,deși adevărul e unul singur și mereu același, dreptatea poate arăta diferit, în funcție de puterea și dorința celui care o împarte“.

Vă reamintesc, că după demiterea Alinei Stancovici din funcție, președintele Romeo Dunca l-a nominalizat ca manager interimar al Spitalului Județean de Urgență din Reșița pe Călin Mircea Laza, un om care a mai condus destinele mai multor unități medicale din țară.

În cele din urmă, ca o părere personală, mă declar siderat… Aprecierile domnului președinte la adresa judecătorilor, a unui eventual subiectivism al acestora, deznodământul negativ previzualizat, legăturile țesute de acesta (soțul judecătoarei, cu reclamanta și cu un alt judecător sunt colegi, na că le-am zis-o! Sic!) ar putea fi rolul unei minți fanteziste, dacă nu am vorbi tocmai despre actul de justiție și de oameni care s-au pregătit cu seriozitate în magistratură și la facultatea de drept pentru a face parte dintr-un complet de judecată.

Punerea la îndoială a judecătorilor, cu fiecare ocazie ce i se ivește, în procesele de la Reșița, nu îi va aduce puncte alesului președinte al județului în lupta pe care și-a propus-o cu „sistemul“.

Doar că cine să-l sfătuiască pe cel care nu se lasă consiliat, deși în jurul lui se presupune că se învârt și minți ceva mai luminate?

Citește si:  Dunca vs Stancovici & Crina! „Oricum va pierde și nu are rost să cheltuim și alți bani”

Sergiu TABAN

3 COMENTARII

  1. „Punerea la îndoială a judecătorilor … nu îi va aduce puncte alesului …”

    Nici punerea la îndoială a judecătoarelor?
    Se zice că femeile se urăsc însă se ajută între ele …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei