1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

Cosmin Ursoniu și Nicoleta Ionete, revocați! Acționarii UCM Reșița și-au impus noua echipă, Aurel Băra – Sorina Pop!

 

Problemele UCM Reșița nu sunt nici pe departe soluționate, legendara companie care a împlinit anul acesta 250 de ani de la înființare fiind mai aproape de faliment, decât de ieșirea la liman.

În ceea ce privește o posibilă preluare a activelor societății, de către Hidroelectrica, chiar și această posibilitate rămâne în continuare incertă și îndepărtată. Aflată în insolvență de mai bine de 10 ani, uzina reșițeană este astăzi un muribund la care nici perfuziile nu par să-și mai găsească efectul.

spot_img

Totuși, acționarii uzinei, în spatele cărora ar fi același fost manager Adrian Chebuțiu, au reușit ieri o mișcare interesantă, reușind să își impună echipa care va administra în continuare UCM Reșița, lăsându-i la vatră pe „specialii“ Cosmin Ursoniu și Nicoleta Ionete.

Mișcarea s-a prefigurat încă din luna octombrie 2020, adică acum mai bine de un an de zile, atunci când acționarul majoritar al UCM Reșița a făcut propunerea de înlocuire a administratorilor speciali Cosmin Ursoniu și Nicoleta Ionete cu Aurel Băra, respectiv Sorina Pop. Băra este actualul director executiv al societății Reșița RENK Reductoare, cel care a reușit să scoată societatea din insolvență, și mai mult decât atât, să o aducă pe linia de plutire.

Așadar, prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor  de ieri, 15 decembrie 2021, acționarii au decis la punctul 1, cu un numar de 106.403.900 voturi secrete „pentru”, reprezentând 100 % din capitalul social reprezentat in adunare; cu nici un vot „împotrivă”, și nicio „abținere”, se aproba revocarea domnului Cosmin URSONIU si a doamnei Nicoleta Liliana IONETE din functia de administratori speciali ai U.C.M. Reșița S.A. începând cu data Adunării Generale a Extraordinare Acționarilor.

 1. Cu un număr de 106.403.900 voturi secrete „pentru”, reprezentând 100 % din capitalul social reprezentat in adunare; cu nici un vot „Impotriva”, si nici o „abtinere”, se aproba desemnarea, incepand cu aceeasi data, in functia de administratori speciali ai U. C.M. Resita S.A., a domnului Aurel BARA si doamnei Sorina Daniela POP, urmând ca aceștia să îndeplineasca împreuna functia de administrator special cu semnătură conjunctă.
 2. Cu un număr de 106.403.900 voturi „pentru”, reprezentand 100 % din capitalul social reprezentat in adunare; cu nici un vot „impotriva”, si nici o „abtinere”, se aproba efectuarea inventarului patrimoniului societatli U.C.M. Resita S.A. si ulterior predarea acestuia de catre fostii administratori speciali catre nou desemnatii administratori speciali.
 3. Se aprobă cu un număr de 106.403.900 voturi lipentru”, reprezentînd 100 % din capitalul social reprezentat in adunare; nici un vet „impotriva” și nicio „abținere”, data de 05.01.2022 ca dată de înregistrare pentru identificarea acționarilor asupra cărora se vor răsfrânge efectele hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor.

Din datele noastre, Ursoniu și Ionete și-ar fi înaintat demisia la sfârșitul lunii noiembrie 2021, atunci când instanța a obligat Administratorul Judicar al UCM Reșița să convoace Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor pentru schimbarea acestora din funcțiile de Administratori Speciali.

Despre propunerea din 2020, materializată ieri, noul administrator special, Aurel Băra declara în exclusivitate, la acel moment, pentru Reper24:

„Administratorul special, conform legislației, este numit de către acționar. Pe perioada de insolvență, societatea are o conducere duală; administratorul special este reprezentantul acționarului, iar administratorul judiciar este numit de către judecătorul sindic și el supraveghează și supervizează, se asigură ca activitatea se desfășoară normal în societatea respectivă“.

Am acceptat această provocare care este extraordinar de mare, pentru că eu vin din UCMR, sunt UCMR-ist, cunosc UCMR-ul, iar acționarul majoritar mi-a solicitat acest lucru. Mai departe nu depinde de mine, nu pot să influențez eu lucrurile și nu știu când va fi luată o decizie finală.

Dacă va fi să merg în UCMR ca administrator special nu voi merge singur. Voi fi acolo cu echipa cu care am reușit să facem lucruri foarte bune în RENK și să scoatem societatea din insolvență. Nu am un orizont de timp asupra datei când se va întâmpla acest lucru. Există o cere trimisă de către acționar către administratorul judiciar de înlocuire a administratorilor speciali, dar aceasta trebuie pusă în aplicare. Când va fi acest lucru nu am de unde să știu și nici nu pot influența acest lucru“.

Despre o eventuală preluare a societății sau a unor active ale societății reșițene de către Hidroelectrica pentru a forma un mentenor, proaspătul administrator special, Aurel Băra a afirmat că nu poate fi decât benefică:

Orice acțiune făcută, care va avea ca finalitate salvarea într-o formă sau alta a fabricii reșițene este un lucru pozitiv și cred că toată suflarea orașului își dorește un viitor pentru UCMR. Așa cum stau lucrurile astăzi e foarte greu să se meargă înainte și atunci orice soluție care dă șanse continuității fabricii, este o soluție binevenită“.

Acum domnule Aurel Băra, fost și actual ucemerist, sunteți față în față cu realitatea, o realitate tristă pe care o trăiește astăzi UCM Reșița, iar noi, reșițenii, așteptăm de la dumneavoastră fapte menite să schimbe, ca prin minune, un deznodământ ce pare, deja, hotărât.

Până atunci, domnule Băra, reușiți să plătiți factura de gaz lăsată moștenire de Ursoniu ori au blindat deja băieții de la E.ON țeava? Întreb pentru un prieten.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

 1. Stop!
  Nr. 1. Nu are cum ca acești acționari sa reprezinte 100% din total capital social! În anul 2004 erau acționari cel puțin 1500 de acționari persoane fizice! Știu ce vorbesc, pentru că am fost Șef Serviciu Acționariat la UCMR! Iar cine susține că aceste hotărâri au fost obținute cu toate voturile acționarilor face o faptă cunoscută de Codul Penal!
  Nr. 2. UCMR nu mai aparține acționarilor (vechi), ci Creditorilor! Faptul că AGA (prost făcută, în disprețul legii) a hotărât un Administrator Special, nu contează! Deciziile sunt luate de Adunarea Creditorilor, în speță de Statul român, deținătorul majorității absolute a drepturilor de decizie în acest for!
  Nr.3. E inacceptabil ca Statul sa nu-și ia rolul (ce i se cuvine) de proprietar , în fapt, al Uzinei! E suficientă o lege de conversie a datoriilor în acțiuni!

 2. Bănuiesc că acest articol nu a fost plătit de fam. Chebutiu .
  Și știu ca zilele lui Bara, ca adm.special, sunt f puține.
  Chiar și tu Tabane, stii diferenta între Cosmin și Aurel, în defavoarea celui de-al 2lea.
  Soluțiile nu au cum sa vina pt UCMR de la cei ce l-au distrus.
  Mai aveți putintica răbdare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei