1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

UPDATE: Drept la replică ADI Intercom Deșeuri! Cresc tarifele pentru colectarea gunoiului la Reșița!

UPDATE: Conducerea ADI Intercom Deșeuri a trimis un drept la replică cu privire la declarațiile făcute în cadrul ședinței Consiliului Local de ieri pe marginea licitației pentru găsirea unui operator pentru zona Reșița.

Ca urmare a articolului publicat în data de 30.09.2022 de către Reper 24 sub titlul „Cresc tarifele pentru colectarea gunoiului la Reșița! Este a doua majorare din acest an!” și cele declarate de către domnul Adelin Tuță, directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Reșița, care s-a autosuspendat, nu știm din ce motive, și nu știm dacă a revenit pe funcție și dacă a avut timpul necesar pentru a se informa cu privire la cele afirmate în articol referitor la licitația publică pentru „Zona 1 Reșița” îi comunicăm:

Conducerea A.D.I. Intercom Deșeuri Caraș-Severin precizează faptul că nu s-a primit nicio adresă privind stadiul licitației pentru Zona 1 Reșița care cuprinde 30 UAT-uri.

spot_img

Referitor la motivele de amânare și contestare a documentației de atribuire în cadrul procedurii de licitație publică, precizăm faptul că nu se poate restricționa dreptul niciunui operator înteresat de a contesta”, se arată în dreptul la replică transmis de conducerea ADI Intercom Deșeuri.

……………………………

Reșițenii vor plăti mai mult începând din luna octombrie pentru colectarea gunoiului. Actualul operator de salubritate din municipiul Reșița, a solicitat ieri Consiliului Local majorarea cu aproximativ 30% a tarifelor pentru serviciile de colectare, transport și depozitare gunoi menajer de la populație, agenți economici și instituții publice. Este cea de-a doua majorare a tarifelor de anul acesta.

În luna iulie, tarifele au fost crescute cu aproximativ 13%, hotărârea fiind luată în baza unei adrese a operatorului în care acesta motiva cererea prin creșterea prețurilor la combustibil, dar și prin majorarea salariilor angajaților. Actuala majorare vine în urma creșterii tarifelor practicate de operatorul deponeului de la Lupac. „Documentele doveditoare depuse de ei pentru această creștere atestă faptul că au majorat procentual exact cu cât a majorat operatorul de la Lupac”, a precizat Adelin Tuță, directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Reșița.

Citește si:  Operatorul CMID Lupac majorează tarifele! „Prețurile acestea se vor reflecta în buzunarul fiecărui cetățean”

Începând din octombrie, tarifele percepute de operator vor fi următoarele: 19,15 lei de persoană pe lună pentru colectarea gunoiului menajer de la populație și 191,47/mc de lei pentru agenți economici și instituții publice. Tariful pentru colectarea de deșeuri reciclabile de la populație și agenți economici, tariful va fi majorat la 1070,79 lei/tonă. Pentru colectarea, transportul, depozitarea și valorificarea deșeurilor voluminoase, tariful rămâne de 84,45 lei/mc. Neschimbat rămâne și tariful pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor stradale (necontrolate, moloz) – 45,32 lei/mc. Toate tarifele includ TVA.

Consilierii social-democrați și cei PRO România s-au declarat împotriva majorării tarifelor, întrebând chiar de ce acest serviciu nu este preluat de Primărie, pe modelul transportului public. Conform lui Adelin Tuță, acest lucru nu este posibil, acesta precizând însă că în prezent este în curs de derulare procedura pentru desemnarea unui nou operator de colectare a deșeurilor în municipiul de pe Bârzava.

„Am încercat acest lucru în 2016, dar nu se poate. Suntem membri într-un ADI, ar trebui să dăm vreo 20 de milioane de euro ca să putem ieși din acel ADI. Ce vă pot spune în schimb este că ne-am interesat la ADI Intercom Deșeuri despre procedura de desemnare a unui nou operator de colectare a deșeurilor pentru zona Reșița, procedură care nu știm din ce motive se tot amână și contestă. Ne-au spus că până în 18 octombrie se pot depune ofertele. Viitorul operator, oricare ar fi el, va prelua toată zona Reșița, zonă în care intră 25 de localități”, a mai precizat Tuță.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei