fbpx
12.9 C
Reșița
miercuri, 29 mai 24

Crește tariful pentru colectarea gunoiului menajer la Caransebeș?

Transal Urbis, firma care are în domeniul de activitate și colectarea gunoiului menajer de la populație, a propus o dublare a actualului tarif practicat, cel de 15 lei lunar, propunere considerată nerealistă de către primarul Felix Borcean.

Chiar dacă unele primării din jurul nostru au tarife mai mici, nu înțeleg cum reușesc acest lucru, în condițiile în care noi suntem super corecți, atât în colectare, cât și în cântărire și în transport și nici nu avem deponee ascunse prin oraș. Acum ducem tot gunoiul la deponeul de la Lupac, deponeu ce și-a mărit și el tarifele cu 60 – 70?%, în timp ce tarifele pentru masele plastice au scăzut. La toate acestea se mai adaugă și creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2023“, a afirmat edilul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.

Există două variante în opinia edilului: „Prima e aceea de a desființa serviciul și 100 de persoane ar rămâne fără slujbă. Măturătorii îi preluăm la SPIR și mai rămân fără un loc de muncă 70 de persoane. În acest caz, va veni o altă firmă care să se ocupe doar de deșeuri și își vor impune un tarif propriu, pe care nu vom avea cum să-l controlăm; ori plătim, ori rămânem cu deșeurile în tomberoane. A doua variantă ar fi ca actualii consilieri să voteze o mărire a tarifului. Rămâne de văzut cât de mare va fi presiunea politică la care trebuie să răspundă consilierii municipali. Creșterea ar fi de 7 – 8 lei lunar. Este o măsură nepopulară, dar absolut necesară în condițiile economice actuale“, a mai adăugat Felix Borcean.

Prețul plătit de populația din Caransebeș ar urma să fie echivalentul unui pachet de țigări lunar. Un alt aspect sesizat de edilul din Caransebeș este necorelarea datelor din ultimul recensământ, care arată faptul că în municipiu sunt 19.600 de locuitori, iar pentru colectarea gunoiului menajer plătesc doar 15.600.

„Este un minus de 5.000 de persoane, cam 25%. Poate că nu e vorba de 5.000 de oameni, poate că unii sunt plecați sau …nu știu, dar tot putem crede că sunt 3.000 de persoane care nu plătesc. Iar sarcina Transal-ului este de identifica în teren toate aceste situații“, a concluzionat edilul Felix Borcean

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. ”Prețul plătit de populația din Caransebeș ar urma să fie echivalentul unui pachet de țigări lunar.”

    De preferință în echivalentul unui pachet de țigări ”Noroc”, ca și cel fabricat la Orhei (R.Moldova), în rețetă și gust de ”Carpați fără …” de Timișoara, la preț de 2 lei (moldovenești), cu nicotină de 1,1 mg/țig.
    Bune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei