2.7 C
Reșița
vineri, 28 ianuarie 22

Cu 50% mai mulți bani anul acesta pentru reabilitarea drumurilor din Caraș-Severin

Județul Caraș-Severin va avea în acest an cu 50% mai mulți bani pentru reabilitarea drumurilor. Aceștia sunt alocați Consiliului Județean care are obligația, conform legii, să solicite opinia primarilor: rămân în gestiunea instituției județene pentru investiții și reparația drumurilor sau sunt distribuiți către UAT-uri, în același scop.

Atâta doar că acest aviz al primarilor este unul consultativ. Indiferent de votul dat (care în ședința de zilele trecute a fost unul masiv pentru administrarea lor de către primării), consilierii județeni sunt cei care hotărăsc. Mai exact, ordonatorul de credite, în speță președintele Romeo Dunca este cel care va decide cum întocmește bugetul județului în acest an, iar consilierii, majoritari PNL, decid.

Sătui de starea proastă a drumurilor din „bătătură“, în special a drumurilor comunale, multe dintre ele pline de gropi, noroi și în mare parte impracticabile, primarii au decis ca sumele să le fie acordate lor pentru investiții în refacerea infrastructurii rutiere. Atâta doar că, oricum i-ai împărți, suma este insuficientă pentru toate nevoile, chiar dacă este cu 50% mai mare decât cea de anul trecut.

spot_img

Citește si:  Banii alocați drumurilor din Caraș-Severin, subiect de dispută între Romeo Dunca și primari!

În aceste condiții se anunță o ședință de adoptare a bugetului cu scântei (la fel cum au fost majoritatea în 2021), în care Romeo Dunca va încerca să-și impună punctul de vedere (adică banii să fie cheltuiți prin Direcția de Drumuri Județene, doar pentru o parte a infrastructurii din Caraș-Severin), primarii vor dori să-i cheltuie ei (tot pentru drumuri, dar fără posibilitatea de a le reabilita în totalitate), iar consilierii județeni vor vrea cu siguranță să fie ei cei care iau decizia.

Gurile rele (ale primarilor PSD) spun că nici măcar ei nu sunt cei care vor decide, ci președintele filialei PNL, Marcel Vela, cel care își impune voința prin consilierii județeni. Indiferent de decizia ce va fi luată, starea proastă a drumurilor județene și comunale din Caraș-Severin va continua să existe și la finalul acestui an. Asta în condițiile în care ritmul de degradare al acestora este cu mult mai mare decât cel al lucrărilor de reabilitare și modernizare al lor.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Si ce drumuri se vor face ? Lupac-Goruia-Giurgiova e plin de gropi deja, nu-s in stare sa astupe groapa de pe dreapta din urcare marcata de jumate de an, de asemenea drumul catre greoni- vrani – vraniut, surducul-mare ? Se va face ceva ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei