24.7 C
Reșița
vineri, 12 august 22

Viza sârbului Novak Djokovic, anulată de autoritățile australiene

Drama numărului 1 mondial al tenisului masculin, jucătorul de origine sârbă Novak Djokovic, continuă. Informația cea mai așteptată la nivel planetar a căzut ca un trăsnet, în prima zi din noul an pentru poporul sârb, cel care azi noapte petrecea Revelionul. Ministerul imigrației din Australia a anunțat că a anulat viza jucătorului de tenis Novak Djokovic.

Se pare ca declarațiile ambigue ale jucătorului de top în tenisul mondial, ale familiei acestuia au creat mobilul sau pretextul unei decizii pe care guvernul australian a urmărit-o și a aplicat-o, în cele din urmă.

Este o decizie așteptată deja de câteva zile, în condițiile în care Djokovic deja și-a aflat adversarul din primul tur și se pregăteștea de ceva timp pe Rod Laver Arena din Melbourne.

spot_img

Astăzi mi-am exercitat prerogativa, în conformitate cu secțiunea 133C(3) din Legea privind migrația, de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și ordine publică, pe baza faptului că este în interesul public să fac acest lucru„, a precizat ministrul imigrației, Alex Hawke.

Cel mai probabil Novak Djokovic nu va mai putea evolua la turneul de Grand Slam de la Australian Open, acolo unde sârbul No. 1 ATP a triumfat la ultimele trei ediții.

Decizia ministrului poate fi contestată în instanță. Până la decizia definitivă a instanței, sportivul ar putea fi obligat să stea în izolare într-un hotel.

În cazul în care decizia rămâne definitivă, Djokovic nu va mai avea voie să intre în Australia timp de trei ani.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei