28.7 C
Reșița
marți, 05 iulie 22

(FOTO) Gimnaziul de fete „Regina Maria” din Oravița revine la viață

Primăria orașului Oravița a inițiat în anul 2018 mai multe proiecte de reabilitare și refuncționalizare a unor clădiri monumente istorice și zone din oraș. Printre acestea se află și „Casa Tineretului” (fostul Gimnaziu de fete „Regina Maria”) care va deveni școală cu clasele I–IV. Proiectul prevede modernizarea totală a clădirii, în care vor fi amenajate zona administrativă și zona claselor, o sală de after school, o bibliotecă și două cabinete pentru psihologie și limbi străine.

Despre această investiție, edilul Dumitru Ursu a precizat în exclusivitate pentru Reper24: „Au început lucrările de restaurare a clădirii Casei Tineretului, fostul Gimnaziu de fete „Regina Maria” cu destinația desfășurării cursurilor pentru elevii ciclului primar ai Liceului Teoretic „General Dragalina” fiind un proiect ce răspunde nevoii de reorganizare a activității didactice la liceul orăvițean.

spot_img
Pentru elevii ciclului primar, desfășurarea cursurilor într-o clădire nouă, cu spațiu de joacă special amenajat și adaptat particularităților de vârstă ale acestora, fără a mai fi nevoiți să împartă mediul școlar cu liceenii, reprezintă o soluție benefică și necesară. Pentru elevii ciclului liceal, mutarea celor mici într-o altă locație înseamnă un prim pas spre înființarea de noi spații destinate bunului mers al activității.
Pentru orăvițeni, existența unei clădiri de sine stătătoare destinate copiilor din partea de sus a orașului ar însemna o reînființare a Școlii cu clasele I-VIII nr. 2, una dintre cele mai valoroase unități de învățământ orăvițene din trecut, dispărute în 2006, odată cu arondarea acesteia și mutarea elevilor ciclului primar și gimnazial în clădirea liceului.
Proiectul a fost demarat în iunie 2018, iar în luna mai 2020 a fost semnat Contractul de finanțare nr. 5430/12.05.2020, valoarea totală a proiectului fiind de 4.522.690,02 lei.
Restaurarea Casei Tineretului este o dovadă că pentru administrația publică locală școlile orăvițene au rămas o prioritate, continuând să investim în baza materială a prestigiosului liceu orăvițean, așa cum am făcut-o și prin reabilitarea, dotarea și modernizarea sălii de sport, a terenului de sport, a bibliotecii liceului, a sălii de festivități și a laboratorului de informatică“, a afirmat primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.
Lucrările au început deja și au ca termen de finalizare anul 2023. În cadrul aceluiași proiect, în valoare de peste 9 milioane de lei, sunt incluse reabilitarea și transformarea în muzeu al deportaților în Bărăgan a clădirii „Școala de Muzică”, dar și amenajarea Parcului Central, obiectivul principal fiind punerea în valoare a centrului istoric al orașului.
Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei