fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

„Cu riscul de a deveni nepopular, nu am de gând să renunț la spațiile verzi“ – Felix Borcean, Caransebeș

În municipiul Caransebeș se observă o discrepanță între diferitele zone ale orașului în ceea ce privește suprafața zonelor verzi. Dacă în unele cartiere acestea sunt din belșug, în altele spațiile verzi și în special covorul de iarbă au cedat teren parcărilor amenajate de către locuitori în preajma blocurilor.

„Acest lucru nu-mi este pe plac și oricât de nepopular aș deveni nu putem renunța la spațiile verzi, chiar dacă mulți dintre locuitori își doresc mai degrabă locuri de parcare“, a afirmat edilul municipiului Caransebeș, Felix Borcean în cadrul unei emisiuni live realizată în parcul Teiuș din Caransebeș.

Voi fi un părtinitor al spațiilor verzi, iar în urma unor discuții purtate cu colegii din primărie am decis ca anul viitor să fie un an al spațiilor verzi. Vom începe să plantăm arbori în Caransebeș. Acest lucru l-am mai făcut și anul acesta și în anii anteriori, dar acțiunea programată pentru 2022 va fi mult mai amplă.

spot_img

Nu suntem nici cel mai bun nici cel mai rău exemplu de oraș verde, dar tindem cu toții spre un oraș verde nu doar în ceea ce privește planurile urbanistice de a transforma transportul în comun într-unul electric sau de a construi piste de biciclete. Trebuie să ne gândim și la ce aer respirăm și la ce apă consumăm, pentru că acestea, împreună, conferă calitatea vieții unei localități“, a afirmat edilul Felix Borcean.

Eu însumi am încercat să fiu un exemplu de om care folosește cât mai puțin mașina și am încercat să folosesc mai mult mersul pe jos, cu bicicleta sau alte mijloace de transport nepoluante. Am observat că tot mai mulți caransebeșeni folosesc bicicleta, dar mi-ar face mare plăcere să văd cât mai mulți oameni pe jos“, a mai precizat edilul municipiului Caransebeș.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei