fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Cum să vă curățați în siguranță piscina gonflabilă din curtea din spate

 

Piscinele gonflabile pentru curtea din spate sunt populare în această vară, deoarece multe familii aleg să se ferească de locurile publice de agrement acvatic pentru a evita contractarea coronavirusului.

Dacă ați achiziționat recent o mică piscină gonflabilă pentru familia dvs., probabil că vă bucurați de distracție și de ușurarea de căldură la doar câțiva pași de ușa din spate. Bineînțeles, trăind împreună în timpul pandemiei, nu este nevoie să păstrăți o distanță socială în piscine, așa cum ar trebui să faceți în prezența altor înotători într-un loc public.

spot_img

Un lucru care este foarte clar este că aceste piscine nu au grijă de ele însele. Am găsit mai multe resurse online din care am elaborat următoarele sfaturi pentru cei dintre noi care ne „bălăcim” în gestionarea piscinei din curte.

  1. Cunoașteți aproximativ câți litri de apă conține piscina dumneavoastră. Volumul de apă din piscină va determina cantitatea de produse chimice pentru piscine pe care o veți adăuga pentru tratament. Instrumentele online vă pot ajuta să calculați volumul piscinei dumneavoastră. Piscina dvs. a fost livrată cu instrucțiuni de funcționare a unui filtru sau de aplicare a unui dezinfectant? Urmați instrucțiunile producătorului. Piscinele gonflabile mici pentru copii pot fi utilizate fără adaos de tratament și golite zilnic după utilizare.
  2. Alegeți un dezinfectant pentru piscine. Adăugați un dezinfectant de piscină recomandat de producătorul piscinei dumneavoastră sau cereți îndrumări la un magazin de articole pentru piscine. Mulți dezinfectanți pentru piscine sunt pe bază de clor și pot conține un stabilizator pentru a ajuta la prevenirea degradării produsului de către lumina soarelui. De asemenea, puteți achiziționa produse pentru a ajuta la ajustarea pH-ului apei din piscină. Cum știți cât de mult produs chimic pentru piscină trebuie să adăugați în apa din piscină? Instrumentele online vă pot ajuta să estimați cantitățile specifice de substanțe chimice pe baza volumului piscinei dvs. și a nivelurilor recomandate.
  3. Decideți-vă asupra unei metode pentru a testa apa din piscină. Administratorii de piscine din curtea din spate pot folosi cu ușurință benzi de testare color pentru a monitoriza chimia apei din piscina lor. Benzile de testare pentru piscine vă pot ajuta să urmăriți nivelurile de clor (clor „total” și „liber”) și pH-ul. Alternativ, puteți prefera să folosiți un kit de testare cu lichide. Nivelul de clor liber din apa de piscină ar trebui să se situeze în intervalul 1 – 4 ppm, iar pH-ul între 7,2 – 7,8. Nivelul de „clor combinat” nu se măsoară direct, ci se calculează prin scăderea nivelului de clor liber măsurat din nivelul de clor total măsurat.
  4. Efectuați ajustările chimice pentru piscină pe baza datelor de monitorizare. CDC numește clorul și pH-ul „echipa dumneavoastră de dezinfecție” pentru protecția împotriva bolilor din apa de agrement. Acești doi factori chimici reprezintă prima linie de apărare împotriva agenților patogeni din apă care ar putea îmbolnăvi înotătorii. Clorul liber este clorul care este disponibil pentru a distruge agenții patogeni din apă. Clorul este cel mai eficient împotriva agenților patogeni atunci când pH-ul apei din piscină este cuprins între 7,2 și 7,8. Acest interval oferă, de asemenea, un mediu confortabil pentru înotători. CDC recomandă verificarea nivelurilor de clor și a pH-ului de cel puțin două ori pe zi, și mai des atunci când piscina este folosită intens.

„Clorul combinat” este clorul care s-a combinat chimic cu substanțele din piscină, inclusiv urina, transpirația și uleiurile corporale. Clorul total este suma dintre clorul liber și clorul combinat. Clorul combinat nu este disponibil pentru a distruge germenii și poate conferi apei din piscină un miros chimic pe care unii îl interpretează în mod eronat ca fiind „prea mult clor” în apă.

  1. Șocati periodic piscina. Puteți utiliza fie un produs cu clor, fie un oxidant de șoc fără clor pentru a descompune clorul combinat din apă. Șocarea piscinei poate elimina, de asemenea, excesul de deșeuri de la scăldat și algele vizibile. Șocarea trebuie făcută atunci când nivelul de clor combinat depășește 0,5 ppm. Șocarea crește nivelul dezinfectantului din piscină de 10 până la 20 de ori nivelul de clor combinat măsurat. Țineți înotătorii în afara apei până când valoarea clorului liber scade din nou la 1 – 4 ppm. Este posibil să găsiți convenabil să aplicați șocul pentru piscină peste noapte pentru a lăsa timp ca nivelul de clor liber să scadă. Puteți achiziționa un diminuator de clor (tiosulfat) de la magazinele de piscine pentru a reduce rapid nivelul de clor. Urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului atunci când faceți șocuri în piscină.

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei