fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Cum se face școală la apariția unui caz de Covid în clasă

Regulile în cazul apariției unui caz de COVID-19 într-o clasă sunt diferite în învățământul preșcolar și primar față de cel gimnazial și liceal. La apariția unei îmbolnăviri, elevii din clasele a VII-a și a VIII-a și cei din liceu pot continua cursurile la școală doar dacă sunt vaccinați sau trecuți prin boală – a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

În cazul copiilor din preșcolar și a celor de până la clasa a VI-a, cursurile trec în online pentru 14 zile, dar se poate veni la școală din ziua 8, în urma testării antigen, cu test COVID negativ, iar testarea se organizează în școală. În cazul în care părinții refuză testarea copiilor în ziua 8, acei copii continuă cursurile online până în ziua 14.

În cazul copiilor din clasele a VII-a, a VIII-a și a celor de liceu, la apariția unui caz de COVID într-o clasă pot continua cursurile la școală elevii vaccinați anti-COVID și cei trecuți prin boală în ultimele 180 de zile. Elevii nevaccinați vor trece în online, cu posibilitatea testării în ziua 8.

spot_img

La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP. DSP, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ.

La o săptămână de la reluarea cursurilor, în Caraș-Severin situația se prezintă astfel: sunt suspendate temporar cursurile, din modalitatea ,,față în față” în online, pentru 11 clase din unitățile de învățământ din județul Caraș-Severin.

Acestea sunt: Colegiul Național „C.D. Loga” Caransebeș, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, Școala Gimnazială „Ioan Ciucurel” Șoșdea – structură la Școala Gimnazială Măureni, Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița – fiecare cu câte o clasă, Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița și Liceul Bănățean Oțelu Roșu cu două clase și Școala Gimnazială Nr. 1 Oțelu Roșu cu 3 clase, fiecare dintre acestea având câte un elev depistat pozitiv.

De asemenea sunt suspendate cursurile pentru toate cele 5 unități de învățământ preșcolar și școlar din Pojejena unde rata incidenței era de peste 9 la mia de locuitori, a mai precizat Ion Chiosa – purtător de cuvând al ISJ Caraș-Severin.

Sursă foto: dw.com

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. aiurea ancheta DSP…. la LMF este un prof de sport bolnav a venit toata ziua la scoala si nimeni nu i-a intrebat nimic pe profii din cancelarie ! contactii lui directi de la scoala!!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei