5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Peste 4 milioane de lei pentru dotarea secției A.T.I a Spitalului Orășenesc Oravița

Primăria Oravița a semnat contractul de finanțare a proiectului „Dotarea Secției A.T.I. din cadrul Spitalului Orășenesc Oravița, în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare”, prin care secțiile de chirurgie și A.T.I vor fi dotate cu echipamente, dispozitive și aparatură medicală, noi și eficiente, necesare pentru tratamentul pacienţilor.

Este vorba despre: monitor pacient multiparametru + pachet aplicații cardiace, defibrilator, pat ATI cu accesorii, electrocardiograf, aparat ventilare mecanică, videolaringoscop, aparat radiologie mobil, ventilatoare portabile, dar și echipamente de protecție pentru personalul medical, care vor contribui la îmbunătățirea calitățiii serviciilor medicale și totodată la creșterea numărului de persoane vindecate.

Dotarea secției A.T.I va face posibilă internarea și tratarea pacientilor infectați cu virusul SARS-CoV-2 care au nevoie de condiții speciale (respirație artificială, intubare, ventilare), făra a mai fi transferați la alte spitale“, a afirmat pentru Reper24 edilul Dumitru Ursu.

spot_img

Proiectul este derulat de Primăria Oravița în parteneriat cu Spitalul Orășenesc Oravița și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar termenul de finalizare este 31 decembrie anul acesta.

Sursă foto: digi24

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei