fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Cupa „Laura RUS”, la a V-a ediție! Futsalul feminin, prezent din nou în Sala Polivalentă din Reşiţa

După o pauză de doi ani, sportiva Laura RUS a ținut să organizeze, la Reșița, cea de-a V-a ediție a turneului la futsal feminin. Evenimentul a avut două părți, prima desfășurându-se marți, 13 decembrie, la Bocșa, orașul său natal, unde și-a lansat o carte autobiografică  „Laura Rus – fotbal, iubire și pasiune”. Partea sportivă a avut loc miercuri, 14 decembrie, la Sala Polivalentă din Reșița.

Cupa „Laura Rus” a strâns la start opt echipe, care au fost repartizate în două grupe: ACS Sporting Banat Reşiţa, UZF Banat Vârşeţ (Serbia), FC Voluntari şi Student Sport Alba Iulia în grupa A, respectiv AA CS United Bihor, Just For Fun Cluj, Academia MFC Pecs (Ungaria), Atletic Drobeta-Turnu Severin în grupa B. După cele douăsprezece meciuri viu disputate, în care s-au întâlnit atât tinereţea, cât şi experienţa competitoarelor, în semifinale s-au calificat ACS Sporting Banat Reşiţa şi Student Sport Alba Iulia din grupa A, respectiv Academia MFC Pecs şi Just For Fun Cluj din grupa B. În finala mare au ajuns echipa reşiţeană, ACS Sporting Banat şi echipa din Pecs, Academia MFC.

spot_img

Înainte de cele două finale, a avut loc un meci demonstrativ între echipa fetelor şi o echipă a „restului lumii”. Pentru trupa fetelor, Laura RUS le-a „selecţionat” pe următoarele jucătoare: Florentina OLAR-SPÂNU, Mihaela CIOLACU, Adina GIURGIU, Mona RUSU, Andreea BAŞTA, Costina GUŞA, Nadejda KOLEJNICENKO, Nadia VASILICĂ, Mara BÂTEA, Margarita PANOVA, Andra VELA. Din tabăra băieţilor au făcut parte: Lucian DOBRE, Leontin DOANĂ, Mihai ROHOZNEANU, Flavius RUSALIN, Florin BĂTRÂNU, Dan POPESCU, Csaba FICUŢ, Cristian COPOCEAN, Alexandru UNGUREANU, Daniel AMARIEI, Răzvan ŞELARIU.

Locul al III-lea a fost ocupat de componentele echipei clujene Just For Fun, care au învins echipa Student Sport Alba Iulia. Câştigătoarea celei de-a V-a ediţie a Cupei „Laura RUS” a fost Academia MFC din Pecs (condusă de către Augustin BOLBOACĂ), care a trecut de echipa reşiţeană Sporting Banat, antrenată de către Daniel AMARIEI.

La finalul turneului, Laura RUS a declarat: „M-am simțit extraordinar de bine pentru că am reușit după doi ani de zile să organizez din nou această cupă. Am ajuns deja la a V-a ediție și m-am bucurat când am văzut că au venit și oameni la sală să ne vadă la treabă. Am fost fericită de faptul că au putut ajunge la acest eveniment și colegele mele de la echipa națională.

Au fost opt echipe la start, au participat formații din Serbia și Ungaria, deci această cupă a devenit una internațională. Sincer, am subestimat unele echipe, dar jocul prestat de ele m-a impresionat, deoarece în unele formații au evoluat practic niște copile. Cea mai tânără jucătoare a fost în vârstă de 11 ani. Mă bucură să văd faptul că fotbalul feminin se dezvoltă tot mai mult.

Toți banii pe care i-am obținut din acest eveniment vor ajunge la Vlăduț, un bebeluș de doar cinci luni, care are nevoie de cea de-a doua operație la inimă. Mulți oameni au donat și sunt sigură că se vor strânge banii necesari pentru ca Vlăduț să ducă o viață normală.

Cei care vor să doneze pentru Vlăduț o pot face accesând site-ul https://salveazaoinima.ro/vlad-foale/.

 Miruna MIHANCEA

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei