fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Cursă nebunească la Reșița! „Am mare încredere în PORR”, susține primarul Ioan Popa!

La Reșița, lucrările la proiectul de reintroducere al tramvaiului sunt în plină desfășurare. Conform edilului reșițean, aproximativ 75% din lucrările au fost deja realizate, dar sfârșitul anului 2023, adică termenul limită pentru proiectele implementate pe ciclul financiar 2020-2023, se apropie cu pași repezi. Cu alte cuvinte „suntem într-o cursă nebunească de a finaliza lucrările care sunt eligibile până la sfârșitul anului”, după cum admite edilul Ioan Popa. Pe de altă parte însă, primarul reșițean a declarat că are deplină încredere că firma PORR va reuși să finalizeze proiectul în termen.

„La tramvai suntem într-o cursă nebunească de a finaliza lucrările care sunt eligibile până la sfârșitul anului. Evident, PORR-ul are contract până în aprilie 2024, dar important este ca linia, calea de rulare să fie gata și să se poată circula pe acest traseu până în decembrie. Deocamdată, tramvaiul a  început să circule până la Intim. Încet-încet, s-a venit cu linia în sus. Am mare încredere în PORR, este o firmă serioasă.

Eu aș zică că aproximativ 75% din lucrări au fost realizate, pentru că la modul sincer, calea de rulare este cea mai importantă și când vorbim de lucrare vorbim de cale de rulare betonată deja, adică fixată în sol, pe care se poate circula. Și cu excepția zonei centrale, de la poșta veche până la UBB, un mic tronson în capăt, la Muncitoresc și poate un tronson mic pe pasajul de la Intim restul liniei e fixată. Stăm bine”, a afirmat primarul Ioan Popa.

Tot PORR-ul execută lucrările și pe Calea Timișoarei, unde edilul apreciază că lucrările avansează într-un ritm bun. A fost amânată însă pentru anul viitor, modernizarea a două poduri de pe acest tronson, anunță primarul Popa.

Calea Timișoarei nu pune probleme, în sensul că acolo am venit cu stratul de bază, și acum se lucrează la zona de alveole, la parcări, la pistele de biciclete, la iluminat, cabluri, gaz, mutări de conducte, dar acolo nu avem stres.

Avem două poduri, un pod și un podeț, care trebuie modernizate: podețul din zona Dedeman și podul de pe Bârzava, de la ieșirea spre Câlnic. Aceste două poduri am decis împreună cu constructorul să le împingem pe anul viitor. Sunt pe fondurile Primăriei Reșița, nu sunt pe fonduri europene. Vom reproiecta podul de la Dedeman, cu un pod de tip tub închis, care să fie ușor de pus în operă și să nu trebuiască să oprim circulația pe Timișoarei foarte multă vreme. Pentru că în varianta unui podeț clasic, la Dedeman ar fi trebuit să oprim circulația complet pe Calea Timișoarei pentru vreo lună de zile. Și atunci evităm asta. Dar repet, nu sunt probleme”, a mai adăugat primarul Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

9 COMENTARII

    • Ei na, o dă la prosteală ieftină ca de obicei iar seriozitatea PORR lasă de dorit, Dorel e pe cai mari. 🤪😅🤞🤞🤞🤞👎👎👎👎

  1. Sa mai mature si sa spele praful.Este plin de praf peste tot!de când cu tramvaiul primarul a uitat de unele zone.Din mai iarba nu a mai fost tăiată,sunt blocuri unde stau numai oameni bătrâni.Cine sa o taie?Unde calci e numai praf și de buruienile de 2 m sa nu mai zic.Sa se mai ocupe și de alte zone că na…ne-am cam saturat!

  2. Individul încă edil ,Popa Ioan ,,drege busuiocul ,,cum se spune în popor.In realitate utilizează dezinformarea cu privire la proiectul inutil al tramvaiului care a devastat municipiul ,cu șantierele, praful molozul , gunoaiele oferind un peisaj neintâlnim nici în cel mai izolat cătun. Ca are tupeu și delir ,nu mai exista nici o îndoială.Dar nu realizează ca nu mai are audienta și credibilitate , în afara lipitorile de afișe și al manipulatilor din p.n.l.Considerandu-se un geniu neînțeles, bâlbâie în declarații ,ca isi cauta liniștea în exotica insula Zanzibar ,ca și confratele Radu Mazare în Madagascar .Are multe răspunsuri de dat celor care ii vor oferi un altfel de mandat , de cât cele doua oferite de cetățenii Reșiței.Ai măcar demnitatea și curajul de a nu dezerta providentialule delirant.

  3. Spune numai prostii. Ce 75% ??nici 50 % nu e gata. Și ce sa fie gata? Un proiect prost gândit și executat. Am pus doar un amănunt pe fb. Sa va fie rușine ca mințiți resitenii, cu mintea încețoșat de tot felul de minciuni???

  4. „Aceste două poduri am decis împreună cu constructorul să le împingem …”, a afirmat primarul Ioan Popa.

    La împins de vagoane nu e mai simplu decât la împins de poduri?
    Nu trebuie autorizații de spargeri (de conducte), nici de intervenții ulterioare (pe bani publici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei